16. září 2012

Je 15.neděle po svaté Trojici a já vás všechny vítám v tomto shromáždění.

 Bohoslužby se dnes konají ještě v 10°°hod v Litobratřicích.

Br.fr.Ondřej Titěra slouží dnes v administrovaném sboru – Jevišovce.

 Jak už víte,minulou neděli zemřela ve věku 98 let sestra Marie Rouchalová, doma u dcery Pavly Svobodové na Nádražní ulici. Rozloučení a pohřeb se bude konat dnes ve 14 hodin zde v kostele,potom bude rakev uložena do rodinného hrobu na hřbitově v Petrovicích.Chceme všichni vyjádřit Pánu Bohu vděčnost za život sestry Rouchalové a svou účastí potěšit všechny příbuzné. 

Plánovaný program v Kruhu o Blažkově se tím odkládá na příští neděli 23.9.v 17°°hodin.

Program v příštím týdnu bude následující:

Pondělí -zatím se sejdou jen starší děti v 16°°hodin na faře  a budou ještě znovu rokovat o případném jiném termínu konání biblické hodiny. Rádi bychom, aby se mohly účastnit všechny děti, a to v pondělí není možné.

Úterý – ve 20°°mají učitelé NŠ svou přípravku na faře.

Středa – mateřské centrum Medvídek dopoledne i odpoledne v Kruhu a večer ve 20°° biblický kroužek sester s Danielou Bednaříkovou na faře.

          Ve 13.30 se sejdou sestry seniorky v Kruhu.

          V 19°° bude první zkouška zpěvu v Kruhu, zvu všechny,kteří mají chuť

          společně zpívat vícehlasé písně.

( Od čtvrtka do pondělí bude náš br.farář mimo faru kvůli povinnostem Diakonie,vikariátu a seniorátního výboru. V neděli káže a přednáší na seniorátním dni v Pardubicích.)

 Na panelech kolem kostela i v Kruhu prohlížejte a čtěte výstavu „Morava tolerantní“, kterou připravil kolektiv pod vedením br.seniora Jiřího Grubera. Ten také přijede výstavu představit při programu v Kruhu v neděli 30.září večer. 

Minulé úterý se konalo staršovstvo. Mimo jiné jsme se setkali s br.vikářem Miklíkem rozhodli jsme o konání neděle Díkčinění s VP při návštěvě přátel ze Spremberka v neděli 7.října, rozhodli jsme o konání Dárkování 1.adventní neděli 2.prosince s tím,že díl sbírky převyšující sumu potřebnou pro adopci na dálku(7 tisíc) věnujeme vznikajícímu středisku Diakonie v Nosislavi,které se staví na zahradě sborového domu. Požádáme zástupce našeho původně mateřského sboru,aby nám přijeli vznikající službu představit.

Staršovstvo za celý sbor děkuje br.Jaroslavu Svobodovi za přesun nahrávacího zařízení od kruhových dveří do dubových lavic.A děkujeme i za jeho každonedělní službu zesilování a nahrávání.Tím také připomínáme,že je možno si nahrávku nedělních bohoslužeb půjčit.

 

Jarmila Šimšová