18. listopadu 2012

Milí bratři a sestry,

Dnes je 24.neděle po sv.Trojici a já Vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

1.Dnes se konají v našem sboru ještě v 10.hodin čtené bohoslužby v Litobratřicích a v 10.30 v Hraběticích,kam br.farář odjíždí po těchto bohoslužbách.

2.Dnes v podvečer v 17.hodin bude v Kruhu Nešpor a v následujícím programu pod názvem „Semestr na Tchajwanu“ uslyšíme br.Jiřího Lukla z Nosislavi.Na obě tato shromáždění jsme všichni srdečně zváni. 

4.Během včerejšího dne děti v Kruhu pekly perníčky.Dětí se sešlo asi dvacet a spolu s maminkami,babičkami a tetami upekly a nazdobily 44 plechů perníčků.Teď je zbývá jen zabalit a připravit na nadcházející Dárkování.Jsme rádi,že mohlo tolik dětí prožít pěkný den ve sboru a ještě tak přispět k Dárkování.

5.Včera se konal pohřeb sestry Milušky Žákové z Bohutic.Zemřela minulou neděli  ve věku 81 let.Zbude po ní v kostele a na biblických hodinách prázdné místo.

6.Sborový program v týdnu:

Pondělí-v 17.hodin biblická hodina v Bohuticích,

Úterý  –  v 17.hodin konfirmační cvičení na faře

           -v úterý se bude konat v Kruhu přednáška na téma Důchodová reforma.Přednáška,kterou pořádá Mateřské centrum Medvídek,je určena zejména pro střední generaci,ale mohou přijít všichni,kdo se chtějí povzdělat v základních pojmech týkajících se financí.Přednáška začíná v 17.30.Přednášet budou Mgr.Jitka Bartošová a Zuzana Netolická z Černé Hory.

Středa – v 9 a v 16 hodin Mateřské centrum Medvídek v Kruhu

           -v 17 hodin se koná biblická hodina starších dětí na faře

           -ve středu nebude vyjímečně večer biblický kroužek pod vedením D.Bednaříkové

Ve čtvrtek bude v 15. hodin na faře biblická hodina mladších dětí a v 17 hodin biblická hodina dospělých a ve 20.hodin přípravka učitelek Nedělní školy.

V pátek bude v 19. hodin v Kruhu zkouška zpěvu

V sobotu má v 19. hodin pravidelnou schůzku mládež

V sobotu se koná konvent brněnského seniorátu

7.Na stole pod kruchtou jsou k zakoupení  čtení Na každý den a Evangelický kalendář 2013-po 85,-Kč

8.Za 14.dní je 1.adventní neděle.Bude pokřtěn Ondřej Dyk,bude vysluhována svatá VP,sbírka bude určena na nově budované středisko Diakonie v Nosislavi.Odpoledne ve 14.hodin bude prohlídka dárků a od 14.30 úvodní program k Dárkování.

9.Na úterní schůzi staršovstva jsme se zabývali hospodařením sboru,přípravou konventu,konáním dětské vánoční slavnosti v neděli 16.prosince odpoledne,uskutečněním vánočního a novoročního koncertu zde v kostele 23.prosince a 6.ledna a nabídkou sboru ve Spremberku strávit novoroční víkend 4.-6.ledna v počtu do 10 osob spolu s nimi v příhraničním středisku Luckendorf.Protože odpovědět musíme do konce listopadu žádám zájemce ,aby se přihlásili u br.faráře.

Jindřich Mach