30. listopadu 2014

Milí bratři a sestry!

Dnes je První adventní neděle.Všechny vás srdečně vítám, domácí i hosty při těchto bohoslužbách.

  1. Budeme slavit večeři Páně,ke které jsou zváni všichni pokřtění bez ohledu na církevní příslušnost,kteří touží po osobní účasti na Kristově milosti.
  2. Dnes se konají bohoslužby ještě dopoledne v 10. hodin v Litobratřicích.
  3. Na odpoledne je připraveno zde v kostele Dárkování. Děkuji vám všem,kteří jste do Dárkování přispěli svými výrobky,nebo výpěstky a produkty ze zahrádek.Sešlo se celkem 789 dárků.Děkuji také všem,kdo jste se podíleli na přípravě Dárkování a aranžování dárků v pátek a včera,zejména sestrám Marii Počarovské  a Ivě a Lii Ryšavým.Děkuji také všem sestrám,které připravili pečivo pro pohoštění pro dnešní slavnostní odpoledne.Získané prostředky z Dárkování jsou určeny pro adopci  na dálku a na podporu chráněné dílny v Morkůvkách.

Dnešní charitativní odpoledne začne od 15.hodin hudebními příspěvky a krátkými zprávami o účelu výtěžků z dárku. Pořadem bude provázet sestra Lia Ryšavá.Půl hodiny před tím si dárky budeme moci prohlédnout,stejně tak i dopoledne po skončení bohoslužeb.Všichni jsme srdečně zváni.Vzadu na stolečku si vyzvedněte program Dárkování a informaci o adopci na dálku a chráněné dílně čtěte vzadu v kostele vpravo na nástěnce.

  1. V příštím týdnu se budou konat následující setkání:

-v pondělí ve 20.hodin bude schůzka stavební komise,tentokrát na faře

-v úterý v 19.hodin bude na faře pravidelná porada staršovstva.Prosím presbytery,aby podepsali oběžníkovou knihu a připojili své body do programu jednání.

-ve středu dopoledne se koná v Kruhu RC Medvídek,odpoledne nebudou biblické hodiny dětí, ale v 16. hodin se bude konat pro děti v Kruhu program Mikuláš s Rodinným centrem. Zvány jsou všechny děti.

-ve čtvrtek v podvečer v 18.hodin se koná konfirmační cvičení

-v pátek v 16.hodin bude v Kruhu pro děti Výtvarná dílna,od 16.30 Setkání s biblí na faře a od 18.30 zkouška zpěvu

– v sobotu ve 14. hodin v Kruhu budou mít děti zkoušku vánoční hry a v podvečer bude setkání mládeže

  1. Příští neděli, dá-li Pán se setkáme zde v kostele v 8.30 při bohoslužbách. Pro nedělní odpoledne jsme zváni na vycházku a prohlídku židovského hřbitova,která se uskuteční od 15. hodin.
  2. Sbírka na podporu rodiny po zemřelém faráři Janu Veselém, konaná minulou neděli zde v Miroslavi  a také v Litobratřicích vynesla celkem 4 635,- Kč. Všem dárcům velmi děkujeme.
  3. V adventním období,které právě začíná vás navštíví presbyteři s Vánočním sborovým listem. Pro zaslání sborových listů vašim příbuzným a přátelům vám budou sborové listy k dispozici na stolečku pod kruchtou. Přejeme vám pokojný a požehnaný adventní čas.

 

Jindřich Mach