Z porady 5. května 2015

-Projektová dokumentace – s Ing. arch. Petrem Talandou jsme diskutovali nad vypracovanými výkresy, které se týkají rekonstrukce fary, přístavby Kruhu a úprav farské zahrady. Výkresy budou vystaveny na nástěnce v kostele, aby se s nimi každý mohl seznámit. Připomínky shromažďuje sestra Jiřina Uhříková.

Vybrali jsme firmu, která zhotoví fasádu na modlitebně v Bohuticích, jde o firmu Vaňátko z Břeclavi. Také v Moravském Krumlově se modlitebna opravuje, v nejbližších dnech budou dokončeny nátěry dveří a v modlitebně se bude malovat.

-S radostí jsme přijali žádost rodičů Jany a Daniele Strezika o křest syna Vojtěcha; křest je plánován na svatodušní neděli.

-Na základě výzvy SR, ale také členů našeho sboru, jsme rozhodli o dobrovolné sbírce na postižené zemětřesením v Nepálu. Své dary můžete vkládat do pokladnice na stolečku. Sbírka potrvá konce května. SR již do Nepálu odeslala 200 000 Kč, naše dary doplní fond solidarity, vznikne-li přebytek, bude na místo živelné tragédie také odeslán.

Sbírka darů JJ pokračuje také do konce května.

Celocírkevní sbírka na Diakonii se uskuteční o svatodušních svátcích.

Děkujeme vám za vaši již projevenou a i nadále projevovanou obětavost.

-Bratr farář Hans-Jakob Werdin ze Spremberka odchází do důchodu. Zástupci našeho sboru pojedou o svatodušních svátcích na rozloučení, staršovstvo připravilo dopis, který můžete při vycházení podepsat.

-Někteří z vás jistě slyšeli o komplikované finanční situaci ve středisku Diakonie v Sobotíně, více informací se dočtete na nástěnce.