24. ledna 2016

neděle Devítník – 70 dnů do Velikonoc

-přivítání

-bohoslužby se konají v 10.00 v Bohuticích a v Litobratřicích

-dnešního dne byla křtem svatým přijata do obecenství lidu Páně a do našeho sboru Stela Knappová, dcera manželů Knappových z Jaroslavic. Velmi nás to těší a celé rodině přejeme hojnost Božího požehnání, vzájemnou radost, lásku a vše dobré do dalších dnů. Společně s pokřtěnou vítáme mezi námi ve sboru i celou rodinu a přejeme vám i sobě, abychom si dokázali být blízcí a abyste se mezi námi cítili dobře.

-dnes odpoledne jsme zváni do Brna do Červeného kostela na ustavení nového seniorátního výboru, s bratrem farářem tam odjíždí několik bratří a sester; z toho důvodu v našem sboru nebude nešpor ani kruh

Týden ve sboru

Vzhledem k tomu, že bratr farář odjíždí v pondělí do Prahy na farářský kurz, nebudou se konat biblické hodiny a konfirmační cvičení.

Středa           9.00               RC Medvídek

Pátek            18.30            zkouška zpěvu

Sobota          19.00            mládež

-Minulou neděli jsme při setkání v Kruhu hovořili pro práci staršovstva, o roli presbyterů i o blížícím se výročním sborovém shromáždění, které bude pro polovinu staršovstva volební. Znovu vás prosíme, abyste návrhy kandidátů vkládali do krabice na stolečku pod kruchtou.

-Všichni se zájmem sledujeme, že se na rekonstrukci fary intenzivně pracuje. Od zahájení byly vykonány práce v hodnotě 500 000 Kč, vše již bylo vyfakturováno a platba se uskutečnila z našich vlastních zdrojů. Ty jsou samozřejmě omezené, a i když máme přislíben finanční dar z bavorské evangelické církve, spoléháme na obětavost nás všech, každý dar, velký i malý, bude vděčně přijat. Věříme, že se nám dílo podaří. Také dnešní sbírka je určena na potřeby sboru, děkujeme za vaši obětavost.

-Příští neděli se sejdeme, dá-li Pán, při bohoslužbách v 8.30 v našem kostele.-Všechny vás srdečně -zveme po bohoslužbách do Kruhu k posezení a občerstvení.

-Nyní prosím sestru Danielu Bednaříkovou, aby doplnila ohlášky (pozvání na Zpěvy z Taizé a na odpoledne s hrou Osadníky)

-vyslání dětí do NŠ