11. června 2017

Neděle sv. Trojice

Pozdrav

Dnes v 10.00 vykoná sestra farářka bohoslužby v Bohuticích.Na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme všem, kteří se na přípravě bohoslužeb podílejí. Zveme vás na varhanní koncert, koná se dnes v 16.00 v našem kostele, skladbu Petra Ebena na text J. A. Komenského Labyrint světa a ráj srdce pro varhany a recitátora přednese varhanice Hana Bartošová, recituje Michal Bumbálek; koncert je součástí Brněnského varhanního festivalu.

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva:

  • presbyteři projednávali běžné hospodářské i finanční záležitosti sboru
  • rozhodli, že se přes léto uskuteční sbírka do pokladničky – kostelíčka na naladění varhan. Termín ladění je v září, předpokládané náklady jsou cca 15 000 Kč. Děkujeme, že na to budete pamatovat.
  • Sestra farářka Marta Sedláčková odjíždí zítra na týden do Heidelberku, přejeme jí šťastnou cestu a vyřizujeme mnoho pozdravů bratru faráři.
  • Celocírkevní sbírka na Svatodušní neděli, která byla určena na práci Diakonie ČCE vynesla 4 243 Kč, děkujeme vám.

V pátek jsme si společně s hosty připomněli reformátora dr. Martina Luthera. Byla mu věnována letošní Noc kostelů. Děkujeme všem za přípravu, pomoc i účast.Děkuji sestře Lie Ryšavé za její nadšení a chuť do přípravy, s kterými nás vybízela ke spolupráci.  Během podvečera jsme navštívili také bratry a sestry v katolickém kostele v Jiřicích a několik z nich jsme na závěr přivítali také v našem kostele. Za dobré ekumenické vztahy s místní římskokatolickou farností jsme vděčni.

Týden ve sboru:

Středa             9.00            RC Medvídek

Čtvrtek           od 15.45     biblické hodiny dětí

                        Zkouška zpěvu nebude , jarní sezonu jsme zakončili na Noci kostelů

     Pátek              15.45          Medvídkova výtvarná díla a hry

pro děti v zahradě u Skláren

20.00           setkání střední generace u Sterziků na Václavově

Sobota            19.00          mládež

Příští neděli se v našem sboru sejde seniorátní porada JJ, čekáme asi 30 zástupců sborů. Jednání se uskuteční po bohoslužbách i odpoledne. V Kruhu bude pro ně připraven oběd. Prosíme sestry, které jsou ochotny pomoci s přípravou pohoštění, aby se po kostele zdržely k domluvě. Děkujeme.

Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru.

Za týden se sejdeme k bohoslužbám, dá-li Pán, v 8.30. Hostem na kazatelně bude bratr farář Jaroslav Vítek z Brna.