19. března 2017

Milí bratři a sestry,

je třetí postní neděle zvaná Oculi (Pozdvihuji své oči k Hospodinu, žalm 25).

Mám velikou radost z toho,že se dnes v tomto kostele konají bohoslužby celého našeho sboru se vzácným hostem br. synodním seniorem Danielem Ženatým,jeho paní Danielou,šéfredaktorkou Českého bratra. Také já vás všechny srdečně vítám při těchto bohoslužbách a zvláště pak naše milé hosty. Br. synodnímu senioru děkuji za jeho službu v našem sboru,vítám br,Jindřicha Lukeše,který vzácné hosty přivezl a těším se, že spolu prožijeme pěknou neděli.

-včera jsme se při pohřebním shromáždění rozloučili se sestrou Martou Ryšavou, která zemřela ve věku 91 let. Celé rodině vyprošujeme Boží pokoj i naději v setkání se vzkříšeným Pánem.

-celocírkevní sbírka na církevní tisk vynesla v našem sboru 3 260 Kč, děkujeme za vaši obětavost

Děkuji sestře Janě Ryšavé,která nás dnes doprovází na varhany,děkuji našim zvukařům, děkujeme také všem, kteří se na přípravě a průběhu dnešního slavnostního dne podílejí.

V týdnu se budou konat tato setkání

Pondělí 16.00 Medvídkova herna pro maminky s dětmi

Úterý 19.00 Mimořádná porada staršovstva -o sborovém bytě

Středa 9.00 RC Medvídek

15.45 a 16.45 biblické hodiny dětí

20.00 kroužek učitelek NŠ

Čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé

18.00 konfirmační cvičení

18.30 zkouška pěveckého sboru

Pátek 15.30 Výtvarná dílna pro děti, tentokrát budou

děti péct a bude postní polévka

18.00 postní ztišení se zpěvy z Taizé

Sobota 19.00 mládež

-příští neděli se koná VSS s doplňující volbou do staršovstva, na bohoslužbách se sejdeme s celým sborem; kandidátka a archy se seznamy členů sboru s volebním právem jsou k nahlédnutí na nástěnce. Pokud někdo ještě nemá zprávy o životě sboru a o hospodaření, přihlaste se. Tyto zprávy se na VSS nebudou již číst.

-příští neděli odpoledne jsme zváni do presbyterny na promítání dokumentárního filmu Teorie švédské lásky; film zvítězil na loňském festivalu Jeden svět, začátek je v 17.00

-za čtrnáct dní v neděli 2.dubna odpoledne se bude konat v Brně ve sboru ECAV ekumenická bohoslužba k výročí reformace a večer v rámci hudebních nešporů v Červeném kostele koncert skupiny Oboroh.Na tato obě shromáždění jsme srdečně zváni.

-po bohoslužbách jsme všichni zváni do Kruhu nejen k občerstvení, ale také k jednoduchému obědu a samozřejmě k přátelským rozhovorům. Ve 14.hod. začíná přednáška bratra synodního seniora nazvaná O radosti v církvi, ve sboru a při bohoslužbách, všechny vás srdečně zveme k přednášce i k rozhovoru s bratrem synodním seniorem.

-sbírka dnešní neděle je věnována na potřeby našeho sboru; děkujeme, že na ni štědře pamatujete

.-za týden se sejdeme, dá-li Pán, již v obvyklý čas v 8.30 na bohoslužbách a VSS; připomínáme, že příští neděli nastává letní čas