24. září 2017

Patnáctá neděle po sv. Trojici

Vyslechněte sborová ohlášení pro tuto neděli.

V 10.00 hod.se konají bohoslužby v Bohuticích.

Zveme vás na nešpor a do Kruhu, Naším hostem bude paní Jiřina Kosíková, spoluautorka dokumentů Stoleté vzpomínky. Tentokrát půjde o vzpomínky na první světovou válku ve světle korespondence vojáka rakousko-uherské armády a jeho přítelkyně Františky Fialové z Petrovic u Moravského Krumlova. Začátek je v 17.00 hodin.

Na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme také všem, kteří se podílejí na přípravě bohoslužeb v Miroslavi i v Bohuticích.

Dnes byl pokřtěn Matěj Žák, syn Kataríny a Martina Žáka z Moravského Krumlova. Radujeme se společně s rodiči z jeho narození a celé rodině přejeme hojnost Boží milosti na každý den. Velmi nás těší, že můžeme být v tak významný den s vámi a věříme, že se budeme vídat častěji.

Včera se v Brně konalo setkání učitelů NŠ, přednášejícími byly sestry farářky Marta Sedláčková a Radka Včelná. Přiblížily nám evangelia jako vícehlas o životě Ježíše Krista. A také pro jaké posluchače evangelisté vyprávěli jeho příběhy a na co kladli důraz. Setkání bylo velmi komorní a přínosné.

Týden ve sboru:

úterý 19.00 plánovaná mimořádná porada staršovstva,

projednáváme bod ze sborové zásilky o postavení farářů ve sboru a církvi

středa 9.00 RC Medvídek

13.30 seniorky

odpoledne se konají biblické hodiny dětí

sobota 14.00 zveme děti do Kruhu. Budeme společně péct chleba k nedělní slavnosti Díkčinění a zdobit stůl páně. Prosím,vezměte s sebou dle možností zeleninu,ovoce,dýně apod.

V tomto týdnu se uskuteční plánované ladění varhan.

Po bohoslužbách jsme zváni na kávu a čaj do Kruhu.

Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám za vaši obětavost.

Příští neděli se sejdeme v 8.30 v našem kostele při slavnosti Díkčinění s Večeří Páně. Sbírka na neděli Díkčinění je celocírkevní a je určena na sociální a charitativní práci církve. Během měsíce října bude probíhat celocírkevní sbírka do zvláštní pokladnice na Jubilejní toleranční dar, prosíme, abyste na obě sbírky pamatovali.

Rozhodnutí staršovstva o sobotě (do ohlášek 24. 9. 2017)

Minulou neděli jsme nedopatřením nezařadili do zpráv ze staršovstva ještě jeden důležitý bod, a to žádost bratra faráře, aby mu bylo umožněno mít alespoň jeden den v týdnu volný.  Umožníme tak bratru faráři a jeho rodině klid od všech sborových aktivit, návštěv a pohybu na faře i v zahradě. Tímto dnem je sobota a dle povolací listiny by to mělo být i pondělí. Prosíme vás proto, abyste prosbě bratra faráře vyhověli a vstřícné rozhodnutí staršovstva respektovali. Výjimečné aktivity, jako jsou např. brigády, pečení perníčků apod. se i nadále v sobotu konat budou. Život na faře, která je centrem sborového dění, je náročnější, možná si to ani neuvědomujeme. Za aktivní sbor a rozmanité sborové činnosti jsme velmi vděčni. Zatímco my se vracíme ze sboru do klidu a intimity svého domova, rodina faráře je stále v centru dění a jaksi samozřejmě se očekává, že to vše ustojí a zvládne. Upřímnost, s kterou sestra farářka odpověděla na anketu v ČB, někoho z vás překvapila, ba polekala. Vyjádřila to, na co mnozí z nás dosud nepomysleli. Že totiž také farář a jeho rodina mají nárok na své soukromí. Nejde o ojedinělý názor v církvi, naopak. Buďme proto vstřícní a vzájemně ohleduplní. Podobně jako apoštol Pavel nabádá v listu k Římanům: „Milujte se navzájem bratrskou láskou, v úctě dávejte přednost jeden druhému. V horlivosti neochabujte, buďte vroucího ducha, služte Pánu.“ (Řím 12, 10-11)