26. března 2017

 

4. neděle v postu zvaná Laetare (veselte se s Jeruzalémem)

Dnešní neděli slavíme s celým sborem, po bohoslužbách následuje výroční sborové shromáždění.

Dnes náš zpěv doprovází bratr Jan Ryšavý. Děkujeme také všem, kteří se podílejí na přípravě i průběhu dnešních bohoslužeb i VSS, vážíme si služby vás všech.

Dnes jsme zváni na faru do presbyterny na promítání dokumentárního filmu Teorie švédské lásky, začátek je v 17 hod.

Ve čtvrtek se konala poslední biblická hodina dospělých v jarním období, děkujeme bratru faráři za velmi zajímavé a poutavé výklady ke knize Skutků.

V pátek vykonal bratr farář pobožnost v Mirandii v Brumovicích. S tímto střediskem Diakonie by náš sbor měl navázat přátelský vztah. Bratru faráři děkujeme za zahájení a věříme, že se s obyvateli i s personálem spřátelíme.

V úterý 21.března zemřela v Domově odpočinku v Božicích sestra Marie Křivánková,rozená Ryšavá. Mnozí z vás si ji dobře pamatují z pravidelných návštěv našeho sboru. Sestra Křivánková se narodila v roce 1922, v lednu letošního roku jí bylo 95 roků. Sestra Křivánková prožila většinu života v Mladé Boleslavi,kam se vdala. Byla nejen členkou mladoboleslavského sboru, ale dá se bez nadsázky říci, že jejím domovem byla celá naše církev. Účastnila se téměř všech významných církevních setkání, a pokud byla na návštěvě v Miroslavi, nevynechala nikdy bohoslužby, Kruh a ráda také zavítala alespoň na chvíli na večírky mládeže. Poslední roky, kdy už nemohla bydlet sama, žila v Božicích v Domově odpočinku, kde se účastnila biblických hodin,které v Božicích vykonává náš bratr farář. Za setkání s ní, za její život i radostnou víru nyní děkujeme Pánu Bohu. Rádi na ni budeme vzpomínat. Na přání rodiny se rozloučení se sestrou  Marii  Křivánkovou  uskuteční  bez obřadu.

Týden ve sboru:

Po- 19.00        ustavující schůze staršovstva

Út-  9.00         setkání maminek s farářem u Fajmonů

St-   9.00         RC Medvídek

13.30         seniorky

15.45 a 16.45 biblické hodiny dětí

Čt-  18.30        zkouška pěveckého sboru

Pá    15.30       výtvarná dílna pro děti

18.00       postní ztišení se zpěvy z Taize

So-   19.00       mládež

            Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám za obětavost a dovolujeme si připomenout, že je možné během celého roku platit salár.

Příští neděli se sejdeme , dá-li Pán opět zde v kostele na bohoslužbách i v kazatelských stanicích Litobratřice a Troskotovice a na nešporu i v Kruhu.