4. června 2017

 Svatodušní neděle

-pozdrav

-dnes slavíme Svatodušní svátky s vysluhováním VP, bohoslužby v kazatelských stanicích jsou čtené: v Litobratřicích poslouží kázáním bratr Jiří Doubrava, v Bohuticích sestra Jana Sterziková a v Troskotovicích bratr Vlastimil Fér

– na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kteří se na přípravě bohoslužeb podílejí

-nešpor ani Kruh dnes nejsou, zveme vás však na bohoslužby zítra, v pondělí svatodušní, začátek je v 19.00 hodin

-během měsíce května se konala celocírkevní sbírka pro Jeronymovu jednotu, v našem sboru, v Miroslavi i v kazatelských stanicích, bylo vybráno 20 432 Kč. Všem vám děkujeme za vaši obětavost.

-v květnu se v Praze konalo 3. zasedání 34. synodu naší církve. Na nástěnce najdete Stručný přehled usnesení, v jehož záhlaví je poprvé uveřejněno nové logo ČCE, které bude závazné od 1. 1. 2018. Synod vydal Slovo k volbám, celé znění si můžete přečíst na nástěnce. Z prohlášení cituji: „Nadcházející volby chápeme jako příležitost pozitivně ovlivnit roli, kterou bude Česká republika hrát v následujících letech v evropské i světové politice. V řadě zemí získávají převahu – ani u nás nechybějí – hlasy, zpochybňující základní pilíře demokracie, svrchovanost práva, svobodu slova, solidaritu, a tím i sám unikátní evropský politický projekt, jehož jsme součástí. Historie nás poučila, že odvržení těchto hodnot by mohlo mít neblahé dopady na životy nás všech.“

 Týden ve sboru

Pondělí                       19.00                          svatodušní bohoslužby

Úterý                          19.00                          porada staršovstva

Středa                        9.00                            RC Medvídek

13.30                          seniorky

Čtvrtek                      16.00                          RC zve na Dílničky pro děti i babičky

(biblické hodiny dětí nebudou)

17.30                          příprava kostela na Noc kostelů – každý pomocník je srdečně vítán

18.30                          zkouška pěveckého sboru

Pátek – uskuteční se Noc kostelů 2017, kostel bude otevřen od 17.00 – bude možné zaposlouchat se do chrámové hudby, prohlédnout si výstavku, pro děti je připraven program. Ve 20.00 začne hlavní program v kostele. Při vycházení si můžete pozvánky s programem vyzvednout. Příspěvek k občerstvení můžete přinést v době od 17.00, popř. podle toho, jak jste se domluvili se sestrou Evou Ryšavou, jí svou nabídku můžete také ještě sdělit. Pokud můžete zapůjčit nějakou knihy k M. Lutherovi, sdělte mi to prosím.

Neděle                        16.00                          varhanní koncert Petr Eben-J. A. Komenský: Labyrint světa a ráj srdce. Srdečně vás i vaše přátele na koncert zveme.

Dnešní sbírka při je celocírkevní a je určena na pomoc Diakonii ČCE,

Příští neděli se sejdeme, dá-li Pán, opět v 8.30 na bohoslužbách v našem kostele.