23. září 2018 – neděle Díkčinění

  1. neděle po sv. Trojici

-přivítání

-bohoslužby s VP se konají také v 10.00 v Bohuticích

– V neděli Díkčinění, s námi poprvé přijímaly také děti, které byly pokřtěny, vyznaly svou víru, po plné účasti toužily a podpořili je jejich rodiče. Děti byly k vysluhováni VP pod obojí připraveny bratrem farářem. Možnost schválilo staršovstvo. Podrobnější informace jsou k dispozici v písemné podobě.

-Na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme také všem, kdo se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb. Poděkování patří také dětem, učitelkám NŠ a všem, kdo včera pekli chléb k večeři Páně a vyzdobili kostel.

-Dnes vás zveme do Kruhu, program si připravila mládež – seznámí nás se svojí cestou na Ukrajinu, při níž navštívili několik měst a zejména pak českou vesničku Bohemka, kde v současné době působí farář Miki Erdinger. Budou promítat fotky a pro zájemce nabízí po Kruhu promítání filmu Winter on fire: Ukrain’s fight for freedom o ukrajinské revoluci na přelomu roků 2013/14.  Film důrazně nedoporučujeme ke sledování dětem, obsahuje autentické záběry z revolučního dění. Program v Kruhu začíná v 17.00 hodin.

-Minulou neděli nás navštívili členové sboru v Rané u Hlinska. Hostů bylo téměř sedmdesát. Děkujeme všem, kdo připravili nejen pohoštění, ale také příjemnou přátelskou atmosféru.

Týden ve sboru

Středa                       9.00                             RC Medvídek

13.30                         seniorky

16.00 a 17.00            biblické hodiny dětí

18.30                         konfirmandi

Čtvrtek                       18.30                         pěvecký sbor

20.00                        kroužek učitelek NŠ

Sobota                       Spolu s celou Českobratrskou církví evangelickou si s vděčností připomínáme 100. výročí. Celocírkevní oslavy pro všechny generace se konají v Pardubicích o víkendu 27. – 30. září 2018. Ústředním dnem je sobota. Program najdete v modré knížečce, je určitě zajímavý i pro ty, kdo se do Pardubic nevypraví. Na nástěnce je ke zhlédnutí sobotní nabídka i s mapou, za přípravu nástěnky děkujeme sestře Rut Vesecké. Do Pardubic se chystá poměrně početná skupina z našeho sboru, přejeme krásné a radostné setkání.

-Dostali jsme zprávu od bratra faráře Aleše Mosteckého, jeho zdravotní stav se opět zhoršil. Prosíme vás, abyste na něj pamatovali ve svých modlitbách.

– Dnes vzpomínáme velmi srdečně na bratra Ladislava Kolmana, který se v pátek dožil devadesáti let. Jsme mu vděčni nejen za dlouholetou službu hospodáře sboru. Kdo by se chtěl připojit svým podpisem k blahopřání, můžete tak učinit po bohoslužbách.

-dnešní chrámová sbírka je určena na potřeby našeho sboru, stejně tak vaše dary vděčnosti při večeři Páně

-za týden se sejdeme, dá-li Pán, opět na bohoslužbách v 8.30 v našem kostele