7. října 2018

  1. neděle po sv. Trojici

Přivítání

Dnes odpoledne jsou bohoslužby s VP v Troskotovicích

Zveme vás na nešpor a do Kruhu, program o dvou knihách vzpomínek si připravila Lia Ryšavá, začátek je v 17.00 hodin.

Na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kdo se podílí na přípravě a průběhu bohoslužeb v Miroslavi i v Troskotovicích.

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva, z jednání sdělujeme:

Prostory bývalé Spořitelny, v domě, kde je sborový byt, byly prodány, zatím jsme nebyli oficiálně informováni, komu a za jakým účelem.

rozhodli jsme objednat nové ozvučení kostela na zkušební dobu

děkujeme bratru M.Šimšovi, který zařídil zprovoznění čerpadla ze studny a bratru J. Ryšavému, který dojednal s firmou Varga klempířské práce na střeše Kruhu a na štítu kostela, práce byla již vykonána

staršovstvo vyhlašuje na sobotu 13. října brigádu na nátěr plechové střechy Kruhu, začátek v 9.00, prosím domluvte se po bohoslužbách na podrobnostech

o sbírkách rozhodlo staršovstvo takto:

Každou říjnovou neděli je možno vkládat JTD do zvláštní pokladničky-kostelíčka

Staršovstvo usneslo, aby mimořádná sbírka do Fondu solidarity pro sbor v Moravské Třebové proběhla v neděli 14. 10. 2018 jako chrámová sbírka

Celocírkevní sbírku pro sociální a charitativní pomoc vykonáme v neděli 28. října 2018

Staršovstvo přijalo s radostí zprávu o návštěvě bratra Martina Lerchnera, syna zemřelého faráře Gerharda Lerchnera, návštěva se uskuteční za týden v neděli 14. 10. 2018.

Bratr farář vykonal pobožnost ve středisku Diakonie Mirandie v Brumovicích a v pátek pojede do Domova odpočinku v Božicích, děkujeme všem, kteří ho doprovázejí.

Týden ve sboru

Středa             9.00                 RC Medvídek                                                                                                          13.30             seniorky                                                                                                                     16.00 a 17.00              biblické hodiny dětí                                                                                                  18.30                           konfirmační cvičení                                                               Čtvrtek           18.30             zkouška pěveckého sboru                                                                                                      20.00                 kroužek učitelů NŠ

Pátek              9.00                    Medvídkova kavárnička

Sbírka dnešní neděle je určena pro potřeby našeho sboru, za týden bude chrámová sbírka odeslána na pomoc FS v Moravské Třebové.

Po bohoslužbách vás zveme na občerstvení do Kruhu.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, opět na bohoslužbách zde v kostele a v Bohuticích, naším hostem bude Martin Lerchner, za týden v 17.00 bude v presbyterně promítnut dokumentární film o problémech současného rodičovství.