9. prosince 2018

druhá adventní neděle

Přivítání , dnes  v 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích.

Na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kdo se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v našem kostele i v kazatelské stanici .

Dnes ve 14.00 se ve Znojmě koná instalace setry farářky Marty Sedláčkové. Přejeme jí do jejího působení hodně Božího požehnání, radosti i sil. Pokud se chcete zúčastnit, je potřeba domluvit se vzájemně na individuální dopravě auty, je také možnost jet linkovým autobusem v 12. 18, jízdní řád je na nástěnce.

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva, z jednání sdělujeme:

Staršovstvo děkuje celému organizačnímu týmu za přípravu Dárkování, jmenovitě pak sestře Ivě Ryšavé

Staršovstvo se zamýšlí a dopracovává strategický plán stavebních činností

Staršovstvo vzalo na vědomí, že byla pořízena nová technika do kanceláře (notebook, monitor, klávesnice)

Staršovstvo vedlo rozhovor s presbytery, kterým končí volební období o jejich případné další kandidatuře a upřesňovalo, kolik členů bude potřeba příští rok volit. Bude oslovena přípravná komise.

Staršovstvo pozvalo k jednání spolupodílníků na budově bývalé České spořitelny nové majitele většinového podílu manžele Černé a navrhlo vytvořit návrh smlouvy spolupodílníků podle nového občanského zákoníku, který by upravoval vztahy mezi spolupodílníky při užívání budovy

Ozvučení kostela na zkoušku bylo nainstalováno, znovu připomínáme, že vysoká částka za realizaci ozvučení bude kryta ze zahraničních darů (zejména od rodiny Lerchnerovy), jak již bylo staršovstvem odsouhlaseno. Věnujte prosím ozvučení pozornost a své podněty sdělujte bratru faráři a bratru Radku Férovi.

Týden ve sboru

Středa                         9.00                            RC Medvídek

13.00                          seniorky pečou v Kruhu perníčky

děti budou zkoušet hru v době bibl.hod. A mohou přijít už ve 14 hod k                                                    přípravě kulis. Generální zkouška v sobotu od 10 hod.

čtvrtek                        9.30                            biblická hodina pro dospělé

15.30                          Dílničky RC Medvídek v Kruhu

18.30                          zkouška pěveckého sboru

  1. 00 kroužek učitelů NŠ

Pátek                           9.00                            Medvídkova kavárnička

Mládež se schází podle svých časových možností, většinou v sobotu.

Ve středu dopoledne vykoná bratr farář pobožnost s VP u sestry Jolany Tančincové a v pátek odpoledne u bratra Emila Šimši. Děkujeme bratru faráři i všem, kdo ho při pastorační návštěvě doprovázejí.

Zájemci o příručku Na každý den a evangelický kalendáři si ji již nyní mohou zakoupit u sestry Jarmily Šimšové, každý výtisk stojí 125 Kč.

Chrámová sbírka z minulé neděle dopoledne ve výši 3 540 Kč bude odeslána na potřeby seniorátní diakonie. Výtěžek Dárkování činil 38 481 Kč, 7 000 Kč bylo odesláno Adopci na dálku a 31 481 Kč na výstavbu Nového domova Betlém pro těžce tělesně postižené. Děkujeme vám za vaši velkou obětavost, s níž pamatujete na potřebné bližní. Vážíme si toho. Vyřizujeme také mnoho díků a pozdravů od bratra Jana Gavlíka z klobouckého Betléma.

Dnešní chrámová sbírka je určena na potřeby našeho sboru. Do pokladničky můžete vkládat, jako každý advent, svůj příspěvek na dárky pro děti z NŠ. Děkujeme.

Po bohoslužbách vás zveme jako každou neděli do Kruhu.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 na bohoslužbách a odpoledne na dětské vánoční slavnosti.