9. září 2024

(v tomto období se porady budou konat vždy první pondělí v měsíci)  

-přijali jsme návrh bratra faráře, aby bylo zahájeno konfirmační cvičení miroslavských dětí (Marie Drastíkové, Šimona Brožka a Šimona Sterzika) společně s dětmi z Nosislavi. Tobiáš Sedláček pokračuje ve druhém ročníku konfirmačního cvičení ve Znojmě. 

-v tomto týdnu budou zahájeny biblické hodiny pro děti 

nedělní škola již byla zahájena. V současné době s dětmi pracují sestry Daniela Bednaříková, Františka Sedláčková a Jarmila Šimšová, které se s bratrem farářem připravují jednou za dva týdny. Práce s dětmi je velmi důležitá, nejen pro jejich život v církvi, ale i pro život a budoucnost sboru. Je třeba ji posílit o další vyučující. Obracíme se proto již po několikáté na vás s naléhavou výzvou zapojit se do této činnosti. Pokud máte dotazy k této činnosti, pochybnosti apod, obraťte se na bratra faráře nebo na Danielu Bednaříkovou. 

vikariátní komise naší církve požádala bratra faráře a staršovstvo sboru o možnost přijmout k roční praxi – vikariátu bratra Michala Devečku. Bratr vikář nastoupí 1. října 2024, dojíždět bude z Klobouk u Brna, kde s rodinou bydlí. Věříme, že jeho působení v Miroslavi bude přínosem i pro náš sbor.  

-V Bohuticích byla dokončena stavba nových zídek u vchodu do modlitebny, práce byly zaplaceny. Děkujeme bratru Danieli Lexovi za přípravu a vedení prací. 

-staršovstvo nechalo zhotovit soupravu na kalíšky k večeři Páně u stolaře pana Františka Vostála. Poprvé bude použita na Díkčinění.