Zahájení programů v Kruhu po letních prázdninách 2012

Skončily letní prázdniny a začalo období pravidelného programu ve sboru. Po delší době jsme se opět sešli v podvečer na nešporní pobožnosti, která byla výjimečná tím, že se opravdu po dlouhé době konala v kostele prozářeném podvečerním sluncem. Bylo nás neobvykle hodně, víc jak polovinu tvořily děti. Bratr farář Titěra posloužil výkladem podobenství o stavitelích domu na písku a na skále.

 V Kruhu nás čekalo překvapení – stoly byly zaplněny množstvím modelů z LEGA – funkční modely vláčků, dokonce i pendolíno, bagr na povrchovou těžbu hnědého uhlí ze západních Čech, archeologická expedice v Egyptě, středověké klání rytířů, piráti snad z Karibiku, poklidná ulice s radnicí, obchůdky i parčíkem a mnoho dalšího nečekaného. Bratr Daniel Sterzik nám představil svoje poklady, přiblížil historii legendární dánské firmy, pověděl o jejím zakladateli, vyprávěl příběh o tom, jak se sám stal nadšeným stavitelem z kostiček LEGA, dovolil na vše si sáhnout a odpovídal na veliké množství dotazů. A děti, které s bratrem Danem vše připravovaly, už celé odpoledne měly možnost představit ty části expozice, na jejichž instalaci se podílely.

Podzimní sborovou sezonu v Kruhu jsme tedy začali velkolepě, neobvykle a v souznění se začátkem školního roku. Kruhové programy jsou nejrůznějšího charakteru. Těším se, že i s vámi při nich setkám a srdečně vás do Kruhu zvu.

Lia Ryšavá