28. května 2020

Na poradě staršovstva 28. dubna 2020 jsme přijali návrh bratra faráře, aby se v květnu konaly bohoslužby v Bohuticích a v Moravském Krumlově, kde účast přítomných odpovídá povolenému počtu. V Miroslavi se pravděpodobně sejdeme, až bude možné konat bohoslužby bez omezení počtu účastníků. A vzali jsme na vědomí, že Férové snídaně a Noc kostelů se letos v našem sboru neuskuteční.

Zabývali jsme se harmonogramem prací kolem kostela, v první fázi to bude chodník kolem severní zdi kostela, kolem apsidy a až ke Kruhu.

Konstatovali jsme, že celocírkevní sbírka na Hlavní dar lásky k datu 28. 5. činí 12 700 Kč, děkujeme všem, kdo peníze odeslali poštou, internetovým bankovnictví či osobně, vážíme si vaší obětavosti, s niž na církev pamatujete i v době, kdy se nemůžeme scházet při bohoslužbách. Je možné, že někteří z vás své finanční dary předají, až se sejdeme v kostele. Prosíme, abyste také pamatovali na potřeby našeho sboru i na celocírkevní sbírku darů Jeronymovy jednoty, která probíhá po celý květen. Informace, jak přispívat jsou uvedeny v minulém sborovém dopise.

Bratr farář nám sdělil, že se setkal s panem Vladimírem Speličem, který sboru předal finanční dar ve výši 10 000 Kč, jistě si na Vláďu nejmladšího mnozí z vás pamatují. Také on si vzpomínal na svoje dětství, konfirmaci i známé ze sboru.

Také jsme připravovali pojištění sborových budov, prodloužili jsme nájemní smlouvu ve sborovém bytě rodině Lacinových do června 2021, potvrdili jsme záměr vymalovat v nejbližší době Kruh, a předali jsme Jiřímu a Jiřině Uhříkovým vchodové dveře do Kruhu k renovaci.