Výjimečně laděné mládeže

Louskací mládež 2. a 9.11.

Druhého a devátého listopadu jsme se oproti většinovému setkání na faře, sešli u Martinů ve „futrárniku“. Na programu bylo louskání ořechů a výzdoba letáčků na Dárkování a první čtená zkouška připravované hry na Štěpánské bohoslužby.

Za první večer, který se značně protáhl, jsme nalouskali přes 5kg malých klasických vlašských ořechů. Všichni jsme byli pohlceni louskací náladou, někteří chtěli i soutěžit, ale proti nim stáli, ti kteří se obávali, že by to projeli a tak se nakonec nesoutěžilo.

Druhý večer mládeže byl programově pestřejší. A bylo nás také víc, jelikož přijeli i „přespoláci“. Zpívali jsme nejen „Svítákovky“. Domů jsme se rozcházeli podobně pozdě, jako předchozí týden.

Narozeninová mládež 16.11.

Jak se už stalo téměř tradicí, sešli jsme se k mládeži u oslavenců – Michalky a tety Lii. Bylo nás hodně – všechno k sezení bylo obsazeno. Pogratulovali jsme, předali květiny a dáreček. Pan farář měl program a potom jsme zpívali, jak si Michalka přála. Rozdělili jsme si role odsouhlasené hry a zpívali písně, které jsou ve hře zakomponované.     Děkujeme za pozvání.

Markéta Ryšavá