Z porady 7. dubna 2015

Jednali jsme o připravované stavební akci v Bohuticích, kde chystáme omítání modlitebny. I když hlavní dílo vykoná odborná firma, je třeba starou omítku odstranit svépomocí. Staršovstvo vyhlašuje brigádu na sobotu 18. 4., prosím ty z vás, kdo se můžete uvolnit a jste ochotni při otloukání staré omítky v Bohuticích pomoci, přihlaste se po bohoslužbách u bratra kurátora Jindřicha Macha.

-Staršovstvo se také zabývalo podněty z Výročního sborového shromáždění: Návrh, aby byla opravena brána z Husovy ulice ke kostelu, odkládáme až na celkové řešení renovace fary a areálu kolem kostela. K podnětu častěji zařadit rodinné neděle, tj. bohoslužby s dětmi bez NŠ, sdělujeme, že sborové dny, kdy budou děti přítomny v kostele po celou dobu, plánujeme do prázdnin dva a kromě toho se chceme zúčastnit seniorátní sborové neděle 7. června ve Svitavách. Na dotaz, zda by bylo v našem sboru možno zveřejňovat kázání, staršovstvo po dohodě s bratrem farářem výhledově počítá s umístěním kázání na sborový web a v tištěné podobě budou kázání k dispozici na stolečku v kostele, a to zpětně.

Staršovstvo rozhodlo, že se také letos připojíme k Noci kostelů. Přípravná schůzka je plánována na čtvrtek 16. dubna v 20.00 hodin v Kruhu, zveme všechny zájemce, kteří jsou ochotni podílet se na přípravách, přispět do programu, zapojit se do vlastního dění. Prosím přijďte.