7. ledna 2018

první neděle po Zjevení Páně

-přivítání

-dnes ve 14.00 jsou bohoslužby v Troskotovicích

-na varhany nás doprovází Radek Fér, děkujeme také všem, kteří se podílejí na přípravě bohoslužeb v Miroslavi i v Troskotovicích

-dnes odpoledne v 16.00 jsme zváni na Novoroční koncert – duchovní písně zazpívá náš pěvecký sbor, na housle zahraje Erik Meisl a na varhany Radek Fér. Bratr farář zahájí výstavu Lydie Férové z Kolína a bude mít sváteční slovo na cestu do nového roku. Vystavené obrazy již vidíte, za jejich instalaci děkujeme sestře Martě Sedláčkové a bratru Jiřímu Uhříkovi. Po koncertě jsme zváni do Kruhu na občerstvení.

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva:

  • Prodej litobratřické modlitebny byl ukončen, budova byla předána novému majiteli a na sborovém účtu již je 150 000 Kč, mobiliář je dočasně uskladněn v domě Zdenky Havlové v Litobratřicích – v ČB vyjde inzerát s fotografií. Kulaté podušky z Litobratřic jsou rozebrání vzadu v kostele.
  • Staršovstvo rozhodlo o koupi sluchátek. Sdělte zájem o jejich používání bratru faráři nebo členům staršovstva, popřípadě vhoďte lístek do pokladničky.
  • Doplňující informace o zbylých dárcích z Dárkování : mládež si vybrala několik věcí do tomboly na připravovaný ples (Plesem 25. 1. 2018 v Brně); po dvě neděle bylo možné ještě dárky koupit, výtěžek – cca 1300 Kč – byl věnován na potřeby sboru.

-naše mládež spolu s dalšími mládežníky strávila přelom roku ve sboru v Pržně u Vsetína, na obou místech se zúčastnila bohoslužeb a vyřizuje odtud pozdravy našemu sboru

-Seniorátní odbor mládeže nás zve na Plesem – ples nejen evangelíků napříč generacemi. Tento ples se uskuteční 26. ledna ve Středisku volného času v Lužánkách v Brně. Zván je opravdu každý. Vstupenky můžete zakoupit druhou a třetí neděli u někoho z mládežníků, kteří vám také poskytnou více informací.

-z brněnských sborů jsme dostali dvě smutné zprávy – zemřel bratr Jiří Farský – rozloučení s ním se koná v Blahoslavově domě 12. ledna v 15.00, v sobotu 13. ledna je tamtéž rozloučení se sestrou Janou Slámovou, která zemřela 1. ledna.

Týden ve sboru

 Úterý                                      18.00                                      konfirmační cvičení

Středa                                    9.00                                        RC Medvídek

Odpoledne biblické hodiny dětí

Čtvrtek                                   9.30                                        biblická hodina pro dospělé

Pátek                                      9.00                                        setkání maminek s dětmi

na faře v rámci Medvídkovy kavárničky

19.00                                      zkouška flétnového souboru

V sobotu se schází mládež.

-připomínáme platbu za církevní tisk u sestry Jarmily Šimšové

-máte-li zájem, aby vaše dary sboru byly odečteny z daně, přihlaste se u sestry účetní Heleny Drastíkové

-dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme za vaši obětavost

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v našem kostele, v 10.00 v Bohuticích a v 17.00 na nešporu a v Kruhu.