Brigáda 2008

V sobotu 13. července se část miroslavské mládeže vrátila ze 14-ti denní brigády na Kunvaldě. Opět jsme byli na hájovně Na Americe (Stará hájovna). Jezdili jsme pracovat do Parishových lesů (http://www.dparish.net/index.html).
Letos se o nás skvěle staral pan hajný Junk s manželkou a dětmi :). Do práce jsme chodili každý den kromě neděle. V neděli jsme měli volno a svépomocí jsme si udělali bohoslužby. První neděli jsme si je udělali v Polsku. Jakub přečetl kázání od Jana Keřkovského. Druhou neděli jsme se vypravili do Kunvaldu na domek Na Sboru, kde jsme měli kázání od Dana Matějky.
Do práce jsme odjížděli po sedmé hodině, budíček jsme mívali ve čtvrt na sedm, vedení dne a kuchaři stávali o půl šesté. Práci jsme letos měli pestrou a zajímavou. Dělali jsme oplocenku, čistili jsme příkopy od náletů, čistili jsme kanály, dělali jsme ohradníky a sázeli jsme kapustu, hrabali seno a klestili les. Zpět jsme se vraceli po třetí hodině, na hájovně už na nás čekal oběd, který uvařili kuchaři.
Jistě všechny potěší (hlavně ty, kteří na brigádu jezdili před 20-ti a více roky), že jsme pracovali i u Vidlice. Provedli jsme i exkurzi dovnitř do Vidlice. Nyní je z ní skladiště obilí a pomalu chátrá.
Počasí nám přálo, bylo jak hezky slunečno, tak i zataženo a pršavo. A právě jednou v práci při přestávce a schnutí u kamen na hájovně poblíž Vidlice se zrodil nápad, že bychom mohli vymalovat naši hájovnu. A tak se ve čtvrtek a pátek malovala kuchyně. Celou akci měla na starost skupina "Plíseň za skříní“. Kuchyně prokoukla a my i hajní jsme byli moc spokojení.
V sobotu jsme odjížděli před obědem.
Hodnocení: perfektní brigáda, už se těšíme na příští. 🙂

Lesu zdar!!