Čtvrtá adventní neděle

Během vánočního týdne budou bohoslužby nejdříve ve středu, na Štědrý den v Jevišovce u Nováků, s vysluhování VP.
V Miroslavi se sejdeme ke svátečním  bohoslužbám s vysluhováním VP 25.12., na Boží hod vánoční, v 8.30.
Bohoslužby s vysluhováním budou také v Moravském Krumlově a Troskotovicích.
V pátek, 26.12, na Štěpána, připravuje bohoslužby mládež. V Litobratřicích a Bohuticích pak budou bohoslužby s VP.

Sbírka na Boží Hod je určena (jako každý rok) na Fond pro bohoslovce a vikariát.

Sešli jsme se dnes z celého sboru, i s bratry a sestrami z kazatelských stanic. Jsme rádi, že jste přijeli. Proto už dnes jinde bohoslužby nebudou. Chceme využít příležitosti, že jsme spolu  a že nikam nespěcháme, proto, kdo můžete přijďte na chvilku posedět do Kruhu k čaji a kávě.
Dnes odpoledne bude zde v kostele v 16°° vánoční koncert  Znojemského orchestru. Přijďte a pozvěte i své známé. Muzikanti přijedou již ve 14 hodin, bude jich 25. Prosíme ještě o pomoc s přípravou pohoštěním. Děkujeme.

Vyřizujeme pozdravy všem od sester Marty Dočkalové, Marie Ryšavé a Antonie Dobrovolné z Myslibořic a od manželů Vlastimila a Marty Ryšavých ze Zálesí.

Minulou neděli se za výrobky z Betléma a Narnie vybralo 4.070,-Kč.. Peníze byly již předány br.Jiřímu Svobodovi. Velmi děkujeme za vaši podporu.

Ne všechny zprávy jsou radostné. Ve středu zemřela sestra Marie Zbranková z Troskotovic ve věku 83 let. Pohřební rozloučení bude v úterý 23.12. ve 14°° hodin v obřadní síni v Hostěradicích.

Dětem a rodičům ještě chci říct, že během svátků nebude nedělní škola, ale sejdeme se jako obvykle příští neděli, 28.12. v nedělce.

Komu se nedostal do rukou vánoční sborový list, vezměte si na stolečku pod kruchtou.

Ještě jedno sdělení, 24. 12. 2008 v 16.50 bude mít na ČT 1 "Sváteční slovo” synodní senior Joel Ruml.

Po bohoslužbách, při vycházení vám děti rozdají vánoční přáníčka, která vyráběly. Vezměte si je, jsou do každé rodiny, alespoň jedno. Spolu s dětmi vám chceme popřát radostné prožití nadcházejících svátečních dnů.

Teď už prosím zpěváky, kteří nám po celý Advent slouží svým zpěvem, aby přišli a zazpívali, co pro dnešní neděli připravili.

Ohlášky měla Daniela Bednaříková.