18. ledna 2009

1)      bohoslužby v kazatelských stanicích (Moravský Krumlov a Litobratřice)
2)      Ondřej Titěra má dnes pravidelnou službu v Jevišovce
3)      po bohoslužbách jste zváni do Kruhu k besedě u čaje a kávy
4)      17°° nešpor a program v Kruhu: Hostem v Kruhu bude dr. Mirek Válka z Masarykovy university. Podělí se s námi o dojmy z cesty za Lužickými Srby, Slovany, kteří žijí na území Německa. Budou také promítány fotografie
5)      v příštím týdnu:
–         po: 13.45 bibl.h. ve Vémyslicích ; 15.15 starší děti na faře
–         út: 20°° přípravka učitelů NŠ
–         stř: 13.30 seniorky ; 15.30 konf. cvičení ; 17°° bibl.h. v Bohuticích ; 19°° zpěv
–         čt:  19°° bibl. h. na faře
–         pá: 12°° mladší děti na faře
–         so: 19°° mládež
6)       v Kruhu: Hudba našich domovů! Počítejte s účastí.
7)      z porady staršovstva:
–         projednali jsme hospodaření za 08, díky za velikou obětavost na konci roku, napnutý rozpočet, kdy jsme spláceli výměnu oken na faře, nakonec dopadl dobře, tedy v plusu. Výsledky hospodaření budou k dispozici v písemné podobě včas před VSS. Tímto Vám tedy také oznamuji zvolený termín VSS – 22.března.
–         Rut Vesecká má pro některé členy sboru připraveny podklady nutné pro daňový odpočet darů církvi a bude je osobně předávat – máte-li jakékoli dotazy nebo nejasnosti v této oblasti, obraťte se s důvěrou přímo na ni.
–         staršovstvo zahájilo proces příprav k výměně krytiny a provedení všech nutných oprav střechy nad hlavní částí kostela, plánované na r. 2010. Tato investice bude v příštím období často zmiňována v souvislosti s Vašimi  příspěvky a dary sboru. Při VSS se pokusíme předložit harmonogram kroků, které nás čekají.
–         Na zprovozněné webové adrese našeho sboru se snažíme průběžně aktualizovat informace. Najdete tam mimo jiné ohlášky, rozpis služeb a další. Máte-li nějaké příspěvky, zasílejte je prosím Ivě Ryšavé – adresa: ; Obrázky ze sborových akcí máme možnost vystavovat na veřejné části internetu a ze sborových stránek tam vedou odkazy. Pokud se někdo z Vás stane přispěvovatel, budeme samozřejmě rádi. Nezapomeňte ale při výběru fotografií na fakt, že budou k dispozici komukoli. Pokud narazíte na technické problémy, nabízím svoji pomoc, tedy přesněji mně s Ivou už se to povedlo, tak snad Vám budeme moci pomoci.
8)      myslíme na vážně nemocné bratry Emila Šimšu a Viktora Ryšavého, vyřizujeme pozdravy z Myslibořic (Marta Dočkalová., Mařenka Ryšavá, Tonči Dobrovolná.)
9)      radujeme se z narození Václava Drastíka a přejeme rodičům jen potěšení ze syna.