6. listopadu 2011

Bratři a sestry,

dnes je 20. neděle po svaté Trojici  a já Vás vítám, domácí i hosty při těchto bohoslužbách..

1.Dnes v 10.hodin budou bohoslužby v Litobratřicích.

2.Odpoledne ve 14.30 se koná v Břeclavi instalace br.faráře Jana Zámečníka.Této slavnosti se zúčastní také skupina bratří a sester našeho sboru, odjezd auty je ve 13.hodin ,obsazení aut bylo sděleno a je také vyvěšeno na nástěnce před kostelem. Návrat plánujeme kolem 18 hodiny. Proto také nebude nešpor ani Kruh.

 

3.V příštím týdnu:

-v pondělí v 9.oo hod. se sejdou maminky s nejmenšími dětmi u Drastíků

-ve středu ve 13.30 se v Kruhu sejdou sestry seniorky

                -ve 14.45 se sejdou starší děti na faře k biblické hodině

                -ve 20 hodin se koná kroužek učitelů nedělní školy

-ve čtvrtek-v 17.hodin se koná na faře biblická hodina pro dospělé

-v pátek mají ve 13°° biblickou hodinu nejmenší děti a v 19 hodin bude     zkouška zpěvu

-v sobotu se koná v Brně Konvent brněnského seniorátu. Z našeho sboru se ho zúčastní br.farář, já, sestry Jarka Šimšová a Eliška Férová a jako místopředsedkyně Správní komise pro Hrabětice sestra Rut Vesecká.Zváni jsou také další členové sboru. Myslete na toto jednání na modlitbách,

-v sobotu v podvečer v 17.hodin jsme všichni zváni do Kruhu k besedě se Synodní kurátorkou Liou Valkovou.Využijte tohoto pozvání a počítejte s tímto setkáním ve svém týdenním časovém plánu.  

4.Na úterní schůzi staršovstva jsme se zabývali stavem finančních prostředků sboru, přípravou smlouvy na zhotovení nových oken do bohutické modlitebny, úpravou hrobu faráře Švandy, přípravou vánočního sborového listu a akcí ve sboru, a také informací o mimořádném Synodu naší církve,který se bude konat 25.listopadu v Praze a bude jednat o návrhu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi

Staršovstvo schválilo nákup 20 ks nových zpěvníků „Svítá“pro mládež.

Staršovstvo souhlasilo s instalací výstavy o Kubě zde v kostele, která bude přivezena 8.listopadu a potrvá 3 týdny. Jedná se zejména o textové materiály.

5.Při vycházení pod kruchtou jsou od dnešní neděle k zakoupení evangelické kalendáře pro příští rok a čtení Na každý den.

Jindřich Mach