5. srpna 2012

Dnešní neděle je 9.po sv.Trojici a já vás všechny vítám v tomto shromáždění.

Prázdniny se nám přehouply do druhé poloviny ,přeji dětem,ať si ji ve zdraví a radosti užijí až do konce.

Bohoslužby se dnes konají ještě odpoledne ve 14°° v Troskotovicích

Přišla smutná zpráva pro hrabětický sbor,pro nás i celý seniorát: včera zemřel bratr kurátor Ján Novák z Jevišovky. Jeho zásluhy o život sousedního sboru jsou nesporné. Na jeho aktivitě tam záviselo mnohé. V posledním roce však už jeho sil ubývalo a starat se jako dřív už nemohl. Bratru Novákovi bylo 78 let. Myslíme na setru Novákovou,celou jejich rodinu i na ostatní členy  malého hrabětického sboru. Pohřeb bratra Nováka se bude konat v pátek 10.srpna v 15°°  hodin v Jevišovce. Bylo by dobré,kdybychom se někteří mohli pohřbu kurátora administrovaného sboru účastnit a posílit společný zpěv. (Parte ještě nemáme,bude vyvěšeno do nástěnky před farou,jakmile to bude možné.)

Chci se s vámi podělit o velkou radost : v pátek 3.srpna se narodil Šimon  manželům Janě a Danovi Sterzikům.Oba jsou v pořádku a těšíme se na jejich příjezd domů.

Vyhlašujeme prosbu na pomoc při úklidu: protože se v bytě pro budoucího vikáře(na Václavově u Svobodových)bude v pondělí a úterý malovat, prosí br.kurátor všechny ochotné na pomoc s úklidem ,a to v úterý odpoledne či navečer. Všechny podrobnější informace u br.Jindřicha Macha. Děkujeme za ochotu.

Blíží se nám společný pobyt na Blažkově a já prosím všechny účastníky,aby popřemýšleli co mohou přivézt do společné kuchyně z vlastních zdrojů. Tedy, co jsme stihli sklidit a zavařit apod. Ovoce,zelenina,marmelády,kompoty,med,vejce,ořechy ,brambory,domácí sirup,sušené bylinky a případně maso. Pište emailem, sms,nebo na papíře a předejte mi osobně.Máme na to zhruba příští týden. Děkuji.

 Bohoslužby budou příští neděli pravidelně v 8.30, br.fr.má dovolenou.

 Sbírka dnešní neděle je pro potřeby našeho sboru

Jarmila Šimšová