7. října 2012

Milí bratři a sestry,

1.Dnes je 18.neděle po sv.Trojici a já Vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách,  zvlášť br. vikáře Otto Miklíka, který nastoupil na roční vikariát. Přejeme mu, aby ten povinný pracovní čas v Miroslavi se mu stal obdobím,kdy tu bude téměř doma.

Též s radostí vítám sestry a bratry ze Spremberka, kteří po čase mezi nás přijeli, zejména ty z nich, kdo jsou v Miroslavi poprvé. Prosím br. far. Werdina  o krátký pozdrav.

2. Slavíme neděli Díkůvzdání, budeme vysluhovat svatou večeři Páně. K hostině stolu Kristova jsou zváni všichni pokřtění, bez ohledu na církevní příslušnost. Vysluhovat budeme chlebem, který pro dnešní neděli včera upekly děti NŠ se svými učitelkami. Děkujeme.

3. Sbírka dnešní neděle je celocírkevní pro sociální a charitativní pomoc. Podrobnosti jsou na nástěnce před kostelem.Pro vaše zvláštní dary našemu sboru při příležitosti vysluhování večeře Páně je určena pokladnička-kostelíček pod kruchtou.

4. Členové pěveckého sboru jsou dnes na bohoslužbách v Břeclavi, kde si při slavnosti připomínají 80.výročí postavení kostela.

5.Sváteční bohoslužby s večeří Páně budou dnes také v 10 hod. v Litobratřicích.

6. Pro přátele ze Spremberka chystáme dnešní oběd v Kruhu. Odpoledne asi o půl třetí přijedou na návštěvu našeho kostela členové reformovaného sboru z Vídně. Bude jich plný autobus. Děkujeme všem sestrám, které dnes zajišťují pokrm a nápoj všem našim hostům.

7.Protože část příštího týdne strávíme s našimi hosty, bude program ve sboru trochu omezený: bude se pracovat na židovském hřbitově, kdokoli se může připojit. V úterý pojede jedna skupina do Podyjí ; ve středu odpoledne na zámek do Jaroměřic a do Domova odpočinku ve stáří v Myslibořicích. Ve středu večer v 18hodin plánujeme společnou večeři v Kruhu.

8.V úterý v 17°° hodin BUDE konfirmační cvičení ; ostatní biblické hodiny dětí však tento týden nebudou.

9.Příští neděli 14.října se koná v Prosetíně oslava 230.výročí založení sboru. Příští víkend se koná seniorátní školka mládeže ve Svitavách. Ostatní akce v seniorátě sledujte na nástěnce.

10.Při vycházení si prohlédněte v zadu pod kruchtou katalogy k výstavě Morava tolerantní.Cena katalogu je 150,-Kč.

 

Jindřich Mach