Sjezd (nejen) evangelické mládeže 2012 Šumperk

Odkazy na fotografie v textu.

Celorepublikový Sjezd (nejen) evangelické mládeže se koná každý rok, vždy na jiném místě. Tentokrát byl v Šumperku 27.- 30. září to znamená čtyř-denní, již od čtvrtka.

Letošní téma mělo název: Moment čas a jeho naplnění, s čím také souvisela většina přednášek. V pátek měl hlavní přednášku „Čas a jeho rytmus“ prof. Jan Sokol a v sobotu „Čekání, odloučení, trpělivost“ Mjr. Pavel Ruml. Samozřejmě bylo zde i mnoho dalších přednášek a programu – divadlo, sporty, koncerty a další. Již poněkolikáté proběhla dražba loga Sjezdu. Vydražilo se za 6666 Kč, tento výtěžek půjde na projekt Diakonie ČCE: Stavíme lidi na nohy – pomoc uprchlíkům v Mali. Spalo se ve třech šumperských školách a většina programu probíhala v Domě Kultury. Nedělní bohoslužby pak proběhly v zapůjčeném kostele Zvěstování Panny Marie, který je sice velký, ale i přesto museli někteří sedět na zemi. Z našeho sboru se účastnilo letošního sjezdu šest mládežníků, ale dohromady zde bylo asi 400 lidí.

Veškeré informace ohledně Sjezdu naleznete zde, fotografie Bena Skály Štěpána Estrle nebo i-vysílání České televize zde.

Myslím, že všichni účastníci si Sjezd užili, a že se již někteří těší na další sjezd, který proběhne 4.- 6. října 2013 v Jindřichově Hradci s tématem „Na jednom poli“.

Jakub