14. července 2013

* kaz.st. – Bohutice ve 13.30

* od dnešní neděle nebudou o prázdninách večerní nešpory a programy v Kruhu, nebude-li něco mimořádného, pak další pravidelný bude až první neděli v září

* v uplynulém týdnu se konala porada staršovstva. Řešili jsme pravidelné správní záležitosti např. průběžný stav finanční situace a také možnosti pojištění sborových budou ; tematem je pro nás i plánovaná přeměna sboru v Hraběticích na kazatelskou stanici (připomínám již ohlášené rozhodnutí o konání mimořádného Sborového shromáždění v neděli 29.září k tomuto tematu) ; plánovali jsme také mimořádné akce pro období podzimu (koncerty, návštěvy apod.)

o Chceme připomenout rozhodnutí o sborovém zájezdu v sobotu 14.září do Kralic nad Oslavou na slavnost 400.výročí posledního předbělohorského vydání Bible Kralické (otisk z r. 1613 všichni dodnes užíváme jako „kralickou“). Podrobný program chystané slavnosti visí na nástěnce v kostele a také je vytištěn v právě aktuálním čísle ČB, který máte dnes na lavicích. Počítejte s celou sobotou 14.9., pojedeme společně autobusem.

o Připomínáme všem možnost koupit si na 140,- Kč nově vydanou knížku kázání br.fr.P.Skály (k dispozici na stole pod kruchtou)

* V nadcházejícím týdnu ve čtvrtek v 8hodin ráno jedeme do Hrabětic brigádnicky uklidit faru. Bude to špinavá práce a ještě musíme rozhodnout, kam s odpadem. Bližší domluva po bohoslužbách.

 

* Příští neděli 21.července připadá datum přesně na 50.výročí kolaudace našich varhan. Rozhodli jsme se tedy, že toto bude to datum, kdy naše varhany budou slavit narozeniny. Svou 50 let trvající vděčnost vyjádříme příští neděli při bohoslužbách tak, že necháme varhany zaznít víckrát a více než jinou neděli. Již předem děkujeme našim varhaníkům, že k tomuto výročí přispějí svými schopnostmi. Zveme vás tedy všechny k pravidelným nedělním bohoslužbám příští neděli, při kterých si mj. připomeneme (nástěnkou i slovním příspěvkem) půl století trvání našich varhan.