23. června 2013

Milé sestry a bratří, vítám vás při dnešních rodinných bohoslužbách zde  v kostele.
Dnes budou další bohoslužby jen odpoledne v Bohuticích ve 13.30.
Večer máme možnost sejít se v Kruhu, kde budou hosté z nakladatelství EMAN, kteří uvedou právě vydaný výběr z kázání faráře Pavla Skály:
O svátosti milosrdného Boha. O knížce se více dozvíme večer a budeme mít možnost si ji zakoupit. Všichni jste zváni do Kruhu v 19 hodin.
Ze sborových setkání zůstávají pouze: středeční dopoledne se sejde Mateřské centrum Medvídek, ve 13.30 se sejdou sestry seniorky, odpoledne v 17.00 je biblická hodina starších dětí, a večer ve 20.hodin biblický kroužek.
Od čtvrtka do soboty bude br. fr. v Praze jednat o Diakonii, také o plánované přeměně sboru v Hraběticích na miroslavskou kazatelskou stanici, o vikariátě a o novém zpěvníku. Pak nastupuje týden řádné dovolené.
Příští neděli káže br. vikář Otto Miklík a bude mít i program v Kruhu o své farářské písemce.
Příští neděli proběhne celocírkevní sbírka solidarity.
Kromě toho do kostelíčka vzadu pod kruchtou ještě pokračuje sbírka na pomoc postiženým povodněmi.
Dnešní bohoslužby si pro Vás a děti připravily učitelky nedělní školy. Dnes děti nebudou odcházet do nedělní školy, ale zůstanou s námi v kostele.
Letošní školní rok jsme s dětmi probíraly skutky apoštolské, které si při dnešních bohoslužbách připomeneme čtyřmi příběhy za pomoci biblických postaviček a za doprovodu společného zpěvu. Po ohláškách děti zazpívají píseň: “Slunce svítí” tak jak jí zpívají na začátku  nedělní školy. Píseň zazpívají třikrát a vy se můžete přidat.
Po bohoslužbách jste všichni zváni do Kruhu ke kávě a čaji a pro děti je připravená již tradičně zmrzlina.