12. října 2014

Dnes je 17.neděle po sv.Trojici, všechny vás srdečně vítám v našem kostele, kde společně slavíme Díkčinění za zemské úrody.

Bohoslužby s vysluhováním VP se budou konat i v kazatelských stanicích, dopoledne v Litobratřicích v 10°° a odpoledne v Bohuticích ve 13,30 hod.

Dnes si naše církev připomíná 600 let od prvního vysluhování pod obojí.My se můžeme připojit k této oslavě účastí na ekumenické bohoslužbě,která se bude konat dnes v 17°° v kdysi utrakvistickém nyní římskokatolickém chrámu v Hostěradicích. Kázat bude br.fr. David Sedláček za účasti zástupců ČCH z Brna a římskokatolické církve z Hostěradic.

Prosím ty z vás,kdo se chystáte jet autem a máte místo, nabídněte je dalším. Také doporučujeme poslech pořadů na Čs.rozhlase 3 Vltava k tomuto výročí. Bližší informace na nástěnce před kostelem.

Program v týdnu:

– Úterý –19°° mimořádná porada staršovstva s tématem samofinancování sboru.

– Středa – od 9 hod RC Medvídek v kruhu, 15,45 biblická hodina mladších dětí a v 16,45 se sejdou starší děti obojí na faře. Sestry seniorky pořádají výlet do Mor.Krumlova na výstavu historických šicích strojů,která se koná na náměstí v Knížecím domě. Máte-li někdo další chuť tuto výstavu navštívit,přidejte se k nám. Odjezd autobusu je ve 13,27 z aut.nádraží a návrat o půl páté do Miroslavi.

– Čtvrtek – v 9,30 biblická hodina pro dospělé na faře a v 18°° konfirmační cvičení.

– Pátek – dopoledne u Drastíků se sejdou maminky s farářem, od 16°° výtvarka pro děti v Kruhu a v 18.30 zkouška zpěvu také v Kruhu.

– V sobotu nebude mít svoji schůzku mládež, jelikož je příští víkend Seniorátní školka mládeže v Rovečném.

Ze staršovstva konaného v úterý 7.10.

– Děkujeme všem, kdo se podíleli na přípravě pohoštění a obsluze při slavnosti instalace našeho nového faráře minulou neděli. Zvláštní poděkování patří sestrám seniorkám.

– Staršovstvo se zabývalo stavebními záležitostmi sboru, zejména dalším postupem při opravě fary. Souhlasí se závěry stavební komise,která na základě statického posudku na budovu fary doporučila: provést práce související s prodloužením životnosti fary a v souladu se současnými a možnými budoucími potřebami sboru, směřovat další práce jednak k vybudování pěkného bydlení pro faráře a jeho rodinu, ale také ke vzniku multifunkčního centra a zázemí pro sborové aktivity. K tomu je potřeba rozvinout co nejširší diskusi všech členů sboru o současných a budoucích aktivitách sboru,aby bylo možno formulovat zadání pro projekční práce. Můžete se ,se svými návrhy a náměty obracet na členy staršovstva.

– Staršovstvo rozhodlo o ukončení sbírky na střechu fary k dnešnímu dni. Členové sboru věnovali 102 817 kč,město Miroslav přispělo 30 000kč, dohromady 132 817kč. Faktura činila 314 000 korun (zaokrouhleno). Všem dárcům upřímně děkujeme. Staršovstvo vyhlašuje celocírkevní sbírku „Na sociální a charitativní pomoc“ vyhlášenou Synodem ČCE,která se uskuteční na den díkčinění 12.října 2014. Je to sbírka při vycházení do pokladniček na dveřích. Sbírka při příležitosti vysluhování VP, Dary vděčnosti do kostelíčka, zůstává na potřeby sboru. Děkujeme vám všem za obětavost.

– Příští neděli 19.října jsme zváni na vernisáž výstavy fotografií z Nepálu pana J. Hovorky.

– Včera učitelky NŠ s dětmi pekly chléb a zdobily stůl Páně, zdobily svíčky, které se časem objeví zde na stole. Děkuji za tvořivost dětí a ochotu dospělých. Děti jsou v NŠ a přijdou.