13. dubna 2014

Milí bratři a sestry!

Dnes je Květná neděle a já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

Mám velikou radost, že mohu dnes přivítat v tomto shromáždění synodního seniora Joela Rumla a jeho paní. Mnozí jsme se s našimi milými hosty setkali již včera při besedě v Kruhu.

1. Dnes budou bohoslužby dopoledne v 10.°°hod.v Litobratřicích a ve 13.30hod.v Bohuticích. Obojí vykoná br. Synodní senior a já mu děkuji za jeho službu v našem sboru. Dnes večer nebude nešpor ani Kruh

2. Sborový program v týdnu:

V pondělí-v 9.hodin maminky s br.farářem u Sterziků a v 17. hodin se koná biblická hodina v Bohuticích,

ve středu – dopoledne v Kruhu-Rodinné centrum Medvídek,

-ve 13.15 hodin se koná biblická hodina nejmenších dětí na faře,

-ve13.30 setkání sester seniorek v Kruhu,v 16.45 biblická hodina starších dětí,

-ve 20.30 hodin biblický kroužek,

ve čtvrtek-jsou již školní prázdniny,nebudou se proto konat biblické hodiny dětí,je to Zelený čtvrtek a my se sejdeme zde v kostele v 18. hodin ke čtení příběhu o utrpení Páně,letos podle evangelisty Matouše. Připravíme se tak na Velký Pátek,kdy budou bohoslužby s vysluhováním večeře Páně v 8,30 zde v Miroslavi,v 10,30 v Jevišovce a v 18.hodin v Bohuticích,kam také jedou zpěváci a zváni jsou všichni,kdo dopoledne musí do práce.

Ve čtvrtek po čtení pašií(asi v 19.hodin) bude v Kruhu první schůzka pro letošní Noc kostelů.Základní schema je již dáno,totiž,že program propojíme s aktivitami hostěradické a miroslavské katolické farnosti.Podrobnosti našeho dílu programu večera bychom měli již domluvit.Tedy tento čtvrtek večer.

Na Boží hod velikonoční budou bohoslužby v Miroslavi, v Moravském Krumlově a v Troskotovicích,vždy s vysluhováním večeře Páně. Sbírka na Velikonoční neděli je jako obvykle celocírkevní Hlavní dar lásky Jeronymovy jednoty. Letos je určen pro opravu kostela v Nymburce-viz. letáčky JJ.

Bohoslužby na velikonoční pondělí jsou spojeny s vizitací br.seniora Grubera a seniorátního kurátora Zikmunda. Po bohoslužbách v pondělí bude v Kruhu rozhovor představitelů seniorátu se staršovstvem.

3. Jak již bylo oznámeno,na neděli po velikonocích 27.dubna svolává staršovstvo sborové shromáždění s jediným bodem programu –volbou nového faráře sboru br.Davida Sedláčka.Podrobně jste informováni ve sborovém listu.Seznam členů sboru s právem volby,proces volby i povolací listina br.Sedláčka jsou na nástěnkách zde v kostele.(K seznamu voličů je možno se vyjádřit a žádat případné opravy.Připomínám,že je možno žádat také korespondenční volbu.Své dotazy a připomínky směřujte k br.faráři nebo ke mně).

4. Mimořádná sbírka konaná během pátečních večerních ztišení v postu na pomoc ženám v Etiopii (projekt Diakonie „Stavíme na nohy“) činila 4.880,Kč.

Velmi děkujeme všem dárcům.

5. Včera večer jsem se dozvěděl radostnou zprávu, Sedláčkům se narodil syn Jan Jeroným.

Po bohoslužbách jsme všichni, kdo nikam nespěcháme, zváni do Kruhu k besedě při kávě a čaji.