16. března 2014

Přivítání účastníků bohoslužeb.  Dnes je 2. postní neděle .

Dnes v 10 °°h jsou také čtené bohoslužby v Litobratřicích  a v 10:30  v Jevišovce.

Sbírka dnešní neděle byla ohlášena jako celocírkevní na tiskový fond (Miroslav podpoří vydávání Sbírky kázání).

Minulý pátek jsme se zde v kostele rozloučili při pohřebním shromáždění s br. Milošem Rozmahelem, který zemřel ve věku 83 let. Pro manželku i celou zarmoucenou rodinu vyprošujeme Boží požehnání.

V 17°° odpoledne v Kruhu program Robi Mahela z jeho cesty do Barmy – srdečně zveme do Kruhu

v příštím týdnu:

pondělí: od 9°° maminky s farářem u Hajznerů (Na kopci) ; 17°° biblická hodina v Bohuticích

úterý: !!výjimečně 13.30 seniorky ; 19°° přípravka učitelek NŠ

středa: dopol. Medvídek ; 13.15 nejmladší děti ; 16.45 starší děti ; od 15hod. Dětský bazar v Kruhu

čtvrtek: 9.30 biblická hodina dospělých ; 14.45 mladší děti ; 16.45 konfirmační cvičení (+ v Kruhu bude probíhat dětský bazar)

pátek: 16°° výtvarná dílna pro děti ;v 18°° postní ztišení v kostele ze zpěvy Taize – srdečně zveme, při těchto pátečních shromážděních je sbírka na pomoc ženám v Africe v projektu Diakonie: Stavíme na nohy ; 18.30 v Kruhu zkouška zpěvu

příští neděli 23.3. bohoslužby Mi, Li, Bo

!!! + odpoledne od 16hodin svolává staršovstvo sboru důležitou sborovou besedu o budoucím financování našeho sboru (o farářovi a jeho platu, o provozu sboru, dalších sborových aktivitách, ale i o našich nemovitostech, jejich využití i péči o ně apod.) Je důležité společně hovořit o tom, co církev čeká v čase tzv. samofinancování, ale i co pro nás všechny sbor znamená, co nás stojí, co bychom chtěli a měli či mohli pro to dělat. Důležité je také, aby o takovém výhledu spolu hovořily všechny generace – tedy i ti mladší a nejmladší ve sboru. Právě vás, střední a mladší generaci, zveme k účasti na tomto společném povídání. Příští neděli odpoledne od 16 hodin čeká staršovstvo hojnou účast v Kruhu.

Ze staršovstva: bylo rozhodnuto, že na fond, ze kterého naše církev pomáhá na Ukrajině, pošleme z našeho sociálního fondu 4000,- Kč. (Na církevním webu e-cirkev čtěte zprávy o tom, jak „potulný“ kazatel P.Brodský pozorně sleduje tamní situaci a je ve spojení s obyvateli českých evangelických vesnic Bohemka a Veselinivka)

Pokračuje sbírka na opravu střechy na faře.