2. března 2014

Milí bratři a sestry!

Všechny vás srdečně vítám, domácí, členy sboru z kazatelských stanic i hosty při těchto bohoslužbách.

1. Tak, jak bylo ohlášeno o minulých nedělích bude se dnes v rámci bohoslužeb konat Výroční sborové shromáždění našeho sboru. Při něm projednáme zprávy o životě sboru,včetně zprávy komise pro hledání faráře a stavební komise,zprávu o hospodaření v minulém a rozpočtu na příští rok a zprávu revizorek účtů. Ke všem zprávám bude možné vést rozhovor. Sestry připravily kávu a čaj pro následnou besedu po bohoslužbách a sborovém shromáždění v Kruhu a já jim za jejich službu děkuji.

2. Bohoslužby budou dnes ještě ve 14°° hod. v Troskotovicích. Dnes nebude nešpor ani Kruh.

3. V příštím týdnu se budou konat následující setkání:

– v pondělí v 9. hodin se koná setkání maminek s br. farářem u Počarovských .

– v úterý v 19. hodin se koná na faře porada staršovstva, prosím presbytery, aby podepsali oběžníkovou knihu, a připojili své body do programu

-ve středu dopoledne se koná Medvídek,ve 13,15 nejmenší děti na faře, ve 13.30 schůzka seniorek, v 16,45 schůzka starších dětí a ve 20.30 biblický kroužek, který vede ses. Daniela Bednaříková.

-ve čtvrtek nebudou biblické hodiny dospělých ani dětí

-v pátek v 16. hodin bude vytváření s dětmi v Kruhu. Protože začíná postní období,bude od 18. hodin v kostele společné ztišení se zpěvy z Taizé! Bude se tak dít po celé postní období. Počítejte s tím a zařaďte páteční podvečer do svých plánů. V 18.30 bude následovat v Kruhu zkouška zpěvu.

-v sobotu od 9. hodin se koná seniorátní presbyterní konference ve sboru Brno I na Opletalově ulici. Na programu bude rozhovor o budoucí finanční soběstačnosti v rámci brněnského seniorátu a také informace církevní právničky Olgy Navrátilové o dopadech nového Občanského zákoníku na praxi v církevních sborech. Počítám, že se zúčastníme v co největším počtu,zájemci o presbyterku,hlaste se u mne. Připomínám, že za tři týdny, v neděli 23.března plánujeme v Kruhu rozhovor o programu této presbyterní konference.

4. Příští týden 9. března bude první postní neděle a my se začneme chystat na velikonoční svátky. Při bohoslužbách bude zde v Miroslavi, v Litobratřicích a v Bohuticích vysluhována večeře Páně.