28. září 2014

Milí bratři a sestry!

Dnes je patnáctá neděle po svaté Trojici. Všechny vás srdečně vítám, domácí i hosty při těchto bohoslužbách.

  1. Dnes se konají  bohoslužby ještě dopoledne v 10. hodin v Litobratřicích  a odpoledne ve 13.30.hodin v Bohuticích.
  2. Dnes nebude nešpor ani Kruh.
  3. Dnes odpoledne v 15.hodin se koná instalace Debory Hurtové za farářku sboru v Prosetíně, kam jsme také srdečně zváni.
  4. V příštím týdnu se budou konat následující setkání:

-ve středu dopoledne se koná v Kruhu RC Medvídek,v 15.45 hod.bude schůzka mladších dětí na faře a v 16,45 schůzka starších dětí,ve 20. hod přípravka učitelek NŠ.

-sestry seniorky jedou ve středu odpoledne  na výlet do Petrovic, k návštěvě doškového domku a v něm umístěného vesnického muzea a katolického kostela. Odjezd autobusu z autobusového nádraží v Miroslavi u zámku je ve 13,27,návrat domů je v 16,30. Zváni jsou také ti,kdo nejsou seniorkami.

-ve čtvrtek v podvečer v 18.hodin se koná konfirmační cvičení

-v pátek v 15. hodin  bude setkání dětí u Počarovských na zahradě,v případě nepříznivého počasí v 16.hodin tvoření v Kruhu, od 18.30 bude v Kruhu zkouška zpěvu.

–  ve dnech 3.až 5 října se bude konat v Kroměříži Sjezd evangelické mládeže,kterého se zúčastní také skupina mládeže našeho sboru spolu s br. farářem.

4. Jak jistě všichni víte, konala se minulou neděli v Jablonci nad Nisou instalace br.faráře Ondřeje Titěry. Slavnosti se zúčastnila řada hostů,z našeho sboru celkem 19 bratří a sester. Máme vyřídit pozdravy členů sboru, br.faráře Titěry a jeho rodiny a také poděkování za dopis.

5.Včerejšího dne bylo v tomto kostele požehnáno manželství Jany Férové a Petra Šilhana. Při svatebním obřadu zaznělo slovo 1.Kor. 13.-láska je nejvyšším darem. Přejeme novomanželům, aby víra v Boží vedení vždy byla oporou jejich společného života.

6. Po dnešním shromáždění jsme všichni srdečně zváni rodinou Férových do Kruhu k posezení  při kávě a čaji. Férovým děkujeme.

7. Příští neděli,dá-li Pán budou bohoslužby jako obvykle zde v kostele v 8.30 a odpoledne ve 14.30 bude slavnostně pověřen za faráře našeho sboru David Sedláček. K této slavnosti jsme všichni srdečně zváni.Přijede také řada hostí, autobus bratří a sester ze sborů v Krouně a Rané. Prosím sestry, aby podle svých možností připravili pohoštění pro hosty. Organizaci mají na starosti ses.Eva Ryšavá a Jarka Šimšová já jim a všem vám již teď velmi děkuji.

8. Na příští týden na úterý svolávám brigádu na konečný úklid dvora fary. Jedná se zejména o odvoz odpadního dřeva a také vyklízení a odvoz věcí ze sklepů. Prosím, aby někdo z bratrů poskytl auto s přívěsem,abychom mohli odpadní dřevo a staré latě odvézt.Brigáda se bude konat od 15.30.Potřebí bude každá pomocná ruka a tak prosím všechny, kdo jste ochotni věnovat svůj volný čas práci pro sbor,přijďte nám pomoci.Za vaši pomoc již teď velmi děkuji.

9. Obdrželi jsme  také smutnou zprávu. Ve věku osmdesáti pěti let zemřel Miroslav Rozbořil,někdejší farář boskovického sboru a také senior brněnského seniorátu.Sám Hospodin nechť potěší všechny zarmoucené.

10.Nyní zvu před odchodem do nedělní školy děti před stůl Páně.

Jindřich Mach