1. června 2014

Bratři a sestry, vítám vás všechny na bohoslužbách v neděli, která je nazvána Exaudi – Slyš mě, Hospodine; slavíme poslední velikonoční neděli.

Bohoslužby se v našem sboru konají ještě v kazatelských stanicích – dopoledne v Litobratřicích a odpoledne v Troskotovicích.

Jak už bylo oznámeno několikrát, dnes v 16 hodin se v Kruhu uskuteční další pokračování celosborové besedy k tématu samofinancování: tentokrát je beseda věnována sborovým nemovitostem, zejména budovám ve vlastnictví sboru. Chceme si popovídat se všemi přítomnými o současném stavu našich budov, o potřebách oprav a investic i o jejich využití v blízké či vzdálenější budoucnosti. Tento rozhovor, ke kterému vás všechny zveme, považuje staršovstvo za velmi důležitý!

Nedělními bohoslužbami dnes končí synod naší církve, který jednal tentokrát na Vsetíně. Synodálové slouží kázáním ve sborech východomoravského seniorátu, náš bratr farář ve sboru Kateřinice.

Příští neděli, 8. června, budeme slavit Boží hod svatodušní s konfirmací, čtyřmi křty a společnou Večeří Páně.  K těmto radostným svátečním bohoslužbám jsme všichni již dnes zváni, začátek je jako jindy v 8.30 hodin.

Tento týden se uskuteční všechna pravidelná setkání dětí na biblických hodinách, a v pátek od 15.00 jsou děti zvány ke hrám do zahrady u Počarovských.

V pondělí 2. června od 9.00 hodin se sejdou maminky s bratrem farářem u Drastíků.

V úterý 3. června v 19.00 hodin se koná pravidelná porada staršovstva, prosím presbytery, aby potvrdili svou účast a zapsali podněty do oběžníkové knihy.

Na středu 4. června dopoledne se schází RC Medvídek a na 14.00 hodinu je plánován jarní úklid kostela. Kdo máte možnost zúčastnit se, připojte se prosím. Budou se např. umývat lavice.

Ve čtvrtek 5. června jedou sestry seniorky na návštěvu do kazatelské stanice Litobratřice. Odjezd linkového autobusu z autobusového nádraží je v 13.10 hodin, zpět v Miroslavi budeme v 18.08 hodin.

Zkouška zpěvu se uskuteční jako vždy v pátek v 18.30 hodin.

Pokračuje průběžná sbírka na novou střechu fary do pokladničky-kostelíčka.

Dnešním dnem končí sbírka darů pro Jeronymovu jednotu. Všem dárcům děkujeme za obětavost.