25. května 2014

Bratři a sestry, vítám Vás všechny na bohoslužbách v neděli Rogate – česky modlete se.

-Dnes se konají také bohoslužby v kazatelské stanici Bohutice ve 13.30.

Večer v 19 hodin se v Kruhu uskuteční rozhovor s letošními konfirmandkami , zváni jsme všichni, účast presbyterů se předpokládá.

-Včera jsme se zde v kostele rozloučili se sestrou Jarmilou Maiovou, která byla od Velikonoc ve velmi vážném stavu v nemocnici a zemřela minulou sobotu v 78 letech. Slyšeli jsme z evangelia, že velikonoční zpráva „Kristus vstal“ je odpovědí i na vyděšené volání učedníků „Pane, je ti jedno, že zahyneme?“. Pán Bůh potěšuj zarmoucenou rodinu.

-V příštím týdnu bude středa nejnaplněnějším dnem ve sboru – dopoledne Medvídek, odpoledne obě biblické hodiny dětí (13.15 a 16.45) i setkání sester seniorek ve 13.30.

-Ve čtvrtek začíná synod, tentokrát na Vsetíně, kam jede i náš bratr farář jako synodál. Pamatujme na toto důležité dění církve ve svých modlitbách.

-Ve čtvrtek 29.5., 40. den po Velikonocích, je svátek Nanebevstoupení Páně, bohoslužby budou v 19 hodin a poslouží nám bratr farář Jaroslav Vítek z Brna.

-Příští neděli odpoledne v 16 hodin bude v Kruhu další pokračování celosborové besedy k tématu samofinancování: tentokrát beseda o nemovitostech, zejména budovách ve vlastnictví sboru. Chceme si popovídat se všemi přítomnými o současném stavu našich budov, o potřebách oprav a investic i o jejich využití v blízké či vzdálenější budoucnosti. Tento rozhovor, ke kterému vás na příští neděli odpoledne zveme, považuje staršovstvo za velmi důležitý!

-Za dva týdny, v neděli 8. června, bude při Svatodušních svátcích konfirmace, čtyři křty a společná večeře Páně.  K těmto radostným svátečním bohoslužbám jsme všichni již dnes zváni.

-Pokračuje průběžná sbírka na novou střechu fary do pokladničky-kostelíčka.

Květen je tradičně vyhrazen pro sbírku darů JJ, výjimečně bude možné připojit se se svými dary ještě i příští neděli 1.6. Poté budou dary odeslány.

-Také letos se uskuteční společný týden na Blažkově, a to od soboty 16. srpna. Zájemci hlaste se prosím u sestry Jarmily Šimšové.