14. června 2015

Bratři a setry, vítám vás na bohoslužbách, dnes je druhá neděle po sv. Trojici.

Bohoslužby se dnes slaví ještě v 10.00 v Litobratřicích a v Bohuticích v 13.30 hodin. V Litobratřicích jsou to poslední bohoslužby před prázdninami.

Zvu Vás na nešporní pobožnost a do Kruhu, začátek je v 19.00 hodin. Naším hostem v Kruhu bude pan PhDr. Michal Pavlásek z brněnského pracoviště akademie věd. Bude hovořit o Češích v Srbsku, zejména o evangelickém sboru ve Velikom Središti. Také nám představí svoji knihu, kterou nazval „S motykou a Pánem Bohem. Po stopách českých evangelíků ve Vojvodině.“ Knihu je možno zakoupit za 250 Kč. Vyprávění doplní i promítání fotografií.

Dobrovolná sbírka pro Nepál postižený zemětřesením, která byla minulou neděli ukončena, vynesla v našem sboru 6 625 Kč. Všem, kteří jste přispěli, velmi děkujeme.

Sbírka pro JJ vynesla v brněnském seniorátu celkem 508 721 Kč (Miroslav 17 292 Kč). Představenstvo seniorátní JJ děkuje všem sborům za jejich obětavost.

V neděli 21. 6. 2015 se v Nosislavi sejde seniorátní shromáždění JJ, které rozhodne o rozdělení sbírky. 169 tis. Kč (1/3) zůstane v našem seniorátu a přidělí se čtyřem žadatelům ze seniorátu. Zbytek 339 tis. Kč (2/3) všechny senioráty odvádějí do ústředí JJ a tam se rozdělují na finančně náročnější projekty v rámci celé církve. Z našeho seniorátu žádají v této části dva sbory. Na seniorátní schůzi JJ  mají sbory ohlásit, jaké projekty (název akce a rozpočet) plánují sbory na rok 2016. Na konkrétní akce se lépe vybírá. Zástupci našeho sboru budou informovat o chystané opravě fary.

Týden ve sboru:

Úterý                          9.00                 setkání maminek s farářem u Brožků

13.41              odjíždí seniorky na výlet do Damnic (z aut. nádraží)

Středa                        9.00                 RC Medvídek

16.00               RC Medvídek srdečně zve na divadelní představení knihy Komisař Vrťapka, které se koná v rámci oslavy 5 let Rodinného centra Medvídek. Tímto se také připojujeme k akci Celé Česko čte dětem. Během odpoledne proběhne také anketa Moje oblíbená kniha, do které se může zapojit každý uvedením nejoblíbenější knihy svého dítěte. Odpovědi budou slosovatelné. Dále bude připraveno občerstvení a hraní pro děti. Těšíme se na všechny, na děti i dospělé!

Biblické hodiny děti ve středu nebudou.

Čtvrtek                       17.45               konfirmační cvičení

20.00               přípravná schůzka na Blažkov

Pátek                          16.30              Biblická hodina pro začátečníky

20.00              setkání střední generace u Ivy a Martina Ryšavých. Kromě zpívání a

povídání je plánováno také opékání buřtů nebo jiných potravin, které si dle své libosti vezměte s sebou.

 

Sobota                                   19.00               schůzka mládeže

 

Za týden, v neděli 21. června, se sejdeme, dá-li Pán Bůh, na bohoslužbách v 8.30, v Kruhu je plánována Hudba a poezie našich domovů, prosím, počítejte s tím už nyní. Těšíme se. Prosím presbyterym aby se po bohoslužbách sešli ke krátké poradě v kruhu.

Prosím bratra faráře, aby vyslal děti do NŠ.