20. září 2015

Milí bratři a sestry,

Dnes je šestnáctá neděle po svaté Trojici a já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

dnes byla křtem přijata do obecenství lidu Páně Julie Drastíková, dcera Heleny a Libora Drastíkových z Miroslavi. Rodičům, sourozencům Marii a Václavovi a zejména malé Julii přejeme hodně radosti na cestě životem a hojnost Božího požehnání

bratr farář odjíždí do Znojma, kde, jako administrátor znojemského sboru, vykoná v 10.00 pravidelné bohoslužby

-dnes se sejdou bratři a sestry na bohoslužby ve 14.00 v Moravském Krumlově; máme radost, že se do kazatelské stanice vrací pravidelné konání bohoslužeb a děkujeme v této chvíli manželům Svobodovým, Janě Štefkové a bratru Němcovi za úklid a  úpravu zahrádky kolem krumlovské modlitebny

-dnes odpoledne v 16.00 jsme zváni na koncert pěveckého souboru Mužáci z Pohořelic a okolí a cimbálové muziky Šatava, vše pod vedením Ivo Farkaše. Věříme, že vás jejich hudební nabídka potěší. Srdečně zveme vás i vaše přátele.

včera bylo v našem kostele požehnáno manželům Lucii a Radkovi Férovým. Krásná a radostná svatba v květinami vyzdobeném kostele, který byl zcela zaplněn převážně mladými lidmi a kde byli poté všichni pohoštěni v prostorách Kruhu a farské zahrady. Velký dík rodinám nevěsty a ženicha. Při svatebním obřadu zaznělo slovo z Epištoly k Filipenským 1,9-11 a jako základ svatebního kázání pak oddíl ze čtvrté kapitoly knihy Kazatel. Přejeme novomanželům, aby víra v Boží vedení vždy byla oporou jejich společného života.

v uplynulém týdnu se uskutečnila charitativní sbírka na pomoc uprchlíkům, děkujeme vám všem, kteří jste přispěli finanční i materiální pomocí, děkujeme vám, že jste pamatovali i na děti, které na cestě velmi strádají. Vaše dary odvezl bratr farář do Znojma, odkud je Charita dopraví tam, kde je pomoci nejvíc potřeba, v tuto chvíli jde o Maďarsko.

V příštím týdnu se budou konat následující setkání

-ve středu v 9.00 se schází RC Medvídek a ve 13.30 sestry seniorky, ve středu odpoledne zveme děti na biblické hodiny

-ve čtvrtek v 17.00 je na faře konfirmační cvičení

-v pátek v 10.00 koná bratr farář biblickou hodinu s následnou besedou v Domově seniorů v Božicích

-v pátek odpoledne zveme děti ke hrám do areálu Skláren, dovolí-li to počasí

v pátek v 18.30 mají zkoušku zpěváci

-příští neděli, tj. 27. září odpoledne, se uskuteční v Bohuticích sborové odpoledne, při němž si s vděčností připomeneme 80. výročí postavení bohutické modlitebny a s velkou radostí ukončení náročné opravy fasády. Hostem sborového odpoledne v Bohuticích bude bratr synodní senior Joel Ruml. Velmi srdečně vás na odpolední shromáždění do Bohutic zveme. Začátek je ve 14.00. Těm z vás, kdo nemáte možnost jet do Bohutic svým autem, nabízíme dopravu malým autobusem, který odjede z Miroslavi z autobusového nádraží ve 13.30 hodin. Prosíme zájemce, aby se po bohoslužbách přihlásili u bratra kurátora.

-novomanželé Férovi vás zvou také po těchto bohoslužbách k pohoštěním do Kruhu