24. května 2015

Bratři a sestry, dnes ve svatodušní neděli vám přeji požehnané a radostné svatodušní svátky.

K bohoslužbám s VP se sejdou také sestry a bratři v Litobratřicích a v Bohuticích, nešpor a kruh dnes nebudou.

Zítra na svatodušní pondělí se sejdeme v našem kostele k bohoslužbám v 19 hodin, srdečně vás všechny zvu.

Křtem svatým byl přijat do společenství lidu Páně Vojtěch Sterzik, syn manželů Sterzikových. Máme z této události radost a přejeme Vojtěchovi i celé rodině radost a požehnání od Hospodina.

K radostným událostem patří také sdělení, že se 10. 5. narodila Mariana Matějková, dcera našeho někdejšího vikáře Daniele Matějky a 14. 5. se narodil Lukáš Dyk, syn Zdeňka a Vilmy roz. Kotrncové. Oběma rodinám blahopřejeme, radujeme se s nimi a vyprošujeme jim laskavé Boží vedení při výchově dětí.

Mládež vyřizuje pozdravy z Nosislavi, děkujeme.

Dnes se v našem spřáteleném sboru ve Spremberku koná sborový den, při němž se loučí bratr farář Hans-Jakob Werdin a odchází do důchodu. Náš sbor tam zastupují Férovi a Bednaříkovi. Stejně jako Spremberští vzpomínají v tuto chvíli na nás, buďme s nimi na dálku také.

Týden ve sboru

Středa                        9.00                 RC Medvídek

13.30               seniorky

15.45               biblická hodina mladších dětí

16.45               biblická hodina starších dětí

17.00               chystání kostela na Noc kostelů

Čtvrtek                       17.45               konfirmační cvičení

18.30               zkouška zpěvu!

Pátek                          Noc kostelů, srdečně vás zveme, pozvěte i svoje známé, program pro děti začíná v 16.00, kostel již bude otevřen, zahájení Noci kostelů je plánováno na 18.45 hodin, je však možné přijít kdykoliv. Pozvánky jsou k dispozici při vycházení.

Noc kostelů připravujeme společně s římskokatolickou farností a jsme srdečně zváni do kostela sv. Petra a Pavla,       kde zahajují v 17.00 mší a po ní v 18.00 hovoří bratr Jindřich Zdík Charouz o premonstrátech. Vyřizuji srdečné pozvání.

Neděle                        dopoledne se konají pravidelné bohoslužby a v 14.30 jsme zváni na koncert, při němž budou účinkovat i naši zpěváci.

 

Dnes se koná celocírkevní sbírka na Diakonii (pokladničky na dveřích) a pokračuje sbírka darů JJ (do kostelíčka). Vaše případné dary sboru můžete vložit do pokladny na stolečku. Za vaši obětavost velmi děkujeme. Sbírka na postižené zemětřesením v Nepálu bude pokračovat příští neděli.

Prosíme sestry, které jsou ochotné připravit občerstvení na Noc kostelů, aby se hlásily u sestry Rut Vesecké. Děkujeme.

Rodina Sterzikova nás zve po bohoslužbách do Kruhu na posezení. Děkujeme.