30. srpna 2015

Všechny vás vítám na dnešních bohoslužbách, je 13.neděle po Trojici. Bohoslužby se konají pouze v Miroslavi, nešpor ani Kruh dnes nejsou.

Bratr farář odjíždí na farářský kurz do Daňkovic a vrací se ve čtvrtek. V případě potřeby se obracejte na bratra kurátora.

Včera se vrátila mládež z Letního setkání mládeže na Blažkově a starší generace z našeho sboru zahájila svůj každoroční týdenní pobyt. V neděli 12. září se o letošních blažkovských pobytech dovíme víc v Kruhu.

12.srpna se rodičům Heleně a Liborovi Drastíkům narodila dcera Julie. Radujeme se s nimi a vyprošujeme celé rodině Boží požehnání a ochranu.

Včera 29.srpna zemřel v Praze akademický sochař Pavel Krbálek ve věku 87 let.

Na mimořádné poradě staršovstva, která se konala minulou neděli, jsme jednali o plánované opravě fary. Projednali jsme doporučení z ÚCK,kam jsme v srpnu předali naši žádost o finanční podporu z JJ a zamýšleli jsme se nad dalšími možnostmi financování.

Děkujeme Elišce a Vlastíkovi Férovým za odstranění a úklid náletových dřevin z farského dvora a prořezávku ovocných stromů v jeho těsném sousedství.

Tento týden ,v úterý 1.září začíná školní rok. Přejeme dětem radostné vykročení do školních dnů a jim i jejich učitelům vyprošujeme moudrost, posilu a požehnání.

Ve středu od 9°° se v Kruhu koná RC Medvídek

V pátek se ke své první přípravce sejdou učitelky NŠ ve 20°° na faře.

Dostali jsme pozvání na bohoslužby k zahájení školního roku škol Evangelické akademie v Brně, koná se 2.září v 10.00 v Červeném kostele.Pozvánka je na nástěnce.

V sobotu 5.září během odpoledne se v Nosislavi koná Den otevřených dveří v novostavbě Chráněného bydlení. Nejde tedy o slavnostní otevření a zahájení provozu, jak jsme se mylně domnívali. Upřesnění vyšlo v Brněnském seniorátu:

V Nosislavi úspěšně proběhla stavební kolaudace nového Chráněného bydlení a nyní začne instalace jeho vnitřního vybavení.Kdo by si chtěl hotovou budovu prohlédnout, může tak učinit v rámci dne Otevřených sklepů v Nosislavi v sobotu 5.září v průběhu odpoledne. Se zahájením provozu se počítá v příštím roce.“ Zveme vás k osvěžení a besedě po bohoslužbách do Kruhu.