1. ledna 2016

Milí bratři a sestry,

Je Nový rok 2016 a já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.  Jsem rád, že nový rok začínáme v našem kostele a přeji sobě i Vám, abychom se zde i v roce 2016 rádi setkávali ke slyšení slova Božího i k dalším sborovým událostem. Dnes budeme slavit večeři Páně, ke které jsou zváni všichni pokřtění bez ohledu na církevní příslušnost, kteří touží po osobní účasti na Kristově milosti.

  1. Dnes v 10. hodin budou ještě bohoslužby v kazatelské stanici Bohutice.
  2. Dnešní sbírka je určena pro potřeby sboru.
  3. Zítra 2. ledna 2016 v 11. 00 hodin dopoledne se v našem kostele koná pohřební shromáždění, při němž se rozloučíme s panem Jiřím Buchtou z Miroslavi z Nádražní ulice.
  4. Obdrželi jsme také smutnou zprávu z Prahy,kde zemřel emeritní profesor bohoslovecké fakulty Pavel Filipi.
  5. Do sborů v Chemnitz –Glésa ,do Spremberku a také do Recklinghausenu byly z našeho sboru odeslány dopisy k novému roku. Děkuji sestře Lii Ryšavé za vyřizování této sborové korespondence. Několik bratří a sester,přítomných v neděli při posledním Kruhu v tomto roce dopisy také podepsalo. Z Chemnitz –Glésa mezitím přišel br.Schwarzbachovi dopis faráře Oertela a dopis Syrských uprchlíků,vyjadřující poděkování a vděk za přijetí v Německu. Překlad obou dopisů čtěte na nástěnce před kostelem.
  6. V neděli 3. ledna se sejdeme , dá-li Pán v 8.30 při pravidelných bohoslužbách zde v kostele a odpoledne v 17. hodin k nešporní pobožnosti a k hudbě našich domovů v Kruhu.
  7. Také po dnešních bohoslužbách jsme všichni zváni do Kruhu k besedě při kávě a čaji.

Jindřich Mach, kurátor