11. září 2016

16. neděle po Trojici

-přivítání

-bohoslužby jsou také v 10.00 hodin v Bohuticích

-dnes v 17.00 jsme po dlouhé době pozváni na nešpor a do Kruhu – účastníci rodinné rekreace na Blažkově i pobytu seniorů a setkání mládeže společně zavzpomínají, podělí se s námi o zážitky a promítnou fotografie

-minulou neděli jsme vykonali sbírku na podporu evangelické akademie, tato sbírka ve výši 2751 Kč byla již odeslána. Děkujeme vám za obětavost a podporu evangelického školství.

-bratr farář je vyslán SR na mezinárodní evangelickou konferenci do Magdeburku v Německu, vrátí se ve čtvrtek večer

-v úterý se konala pravidelná porada staršovstva, připravovali jsme převzetí fary od stavební firmy Dominantplast, převzetí se uskutečnilo 7. září za podmínek uvedených ve smlouvě. Zednická firma Petr Novotný v sobotu opravovala faru z vnějšku. Uvnitř zbývá dokončit ještě několik nedodělků, dovybavit sborové prostory a dokončit úklid. Můžete-li se k úklidu připojit, obracejte se na sestru Martu Sedláčkovou. Úklid dvora koordinuje bratr kurátor.

-u bratra Mirka Šimši se hlaste, pokud můžete pomoci s čištěním cihel, které připravujeme na vybudování skladiště ve farské zahradě

Všem vám děkujeme za pomoc i za duchovní podporu.

Týden ve sboru

středa                                  9.00                           RC Medvídek

13.30                        setkání seniorek

16.00                       korálková dílna-tvoření pro dobročinný stánek

čtvrtek                                 17.00                        přípravná schůzka k příští neděli

pátek                                    15.00                        RC zve děti ke hrám do zahrady u Skláren

18.30                        zkouška zpěvu

20.00                        setkání střední generace u Sterziků

V neděli 18. září jsme všichni zváni na otevření zrekonstruované fary. Sborový den, k němuž jsou zváni všichni členové sboru začíná bohoslužbami v 9.00, zveme vás také k rozhovorům, občerstvení i ke společnému obědu. Odpoledne v 14.00 jsme všichni – členové sboru, přátelé sboru, veřejnost, firmy i donátoři zváni na slavnostní odpoledne do kostela a poté na zahradní slavnost s koncertem pod širým nebem – na nově zakoupený elektrický klavír zahrají členové našeho sboru, společně budeme zpívat, radovat se z dokončeného velkého díla, čeká nás také pestré občerstvení. Už nyní děkuji všem, kteří sborový den připravují a všechny vás upřímně jménem staršovstva našeho sboru zvu. U sestry Heleny Drastíkové můžete přihlašovat svůj příspěvek k občerstvení.

-za čtrnáct dnů v neděli 25. září odpoledne se ve sboru v Brně – Židenicích koná instalace sestry farářky Radmily Včelné. Žideničtí nás srdečně zvou, ještě bude příležitost domluvit se.

-Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 9.00 na bohoslužbách i na celodenním sborovém dnu.