3. července 2016

šestá neděle po svaté Trojici

-přivítání a připomenutí památky Mistra Jana Husa – 601. výročí upálení

-čtené bohoslužby budou také v 14.00 v Troskotovicích, bratr farář David Sedláček má dovolenou

-po dobu prázdnin nebude nešpor ani Kruh

 

-minulou neděli jsme při celocírkevní sbírce přispěli do Fondu solidarity sborů částkou 2 524 Kč, děkujeme vám za vaši obětavost.

-v úterý a včera se opět před kostelem pracovalo na úpravě prostranství, děkujeme všem za ochotnou pomoc

-dostali jsme smutnou zprávu z Bohutic: ve věku 88 let zemřel pan učitel Přemysl Bartoš, starší miroslavské generaci dobře známý nejen jako učitel ve zdejší škole, ale zejména jako zakladatel české házené v Miroslavi, sportu, kterému se od té doby u nás věnovalo a věnuje mnoho sportovců od nejmladších po dospělé; česká házená je v našem městě nejen populární, ale je také velmi úspěšná a je nejúspěšnějším sportovním odvětvím v našem městě a má vynikající výsledky v celorepublikových soutěžích. Pohřební rozloučení s panem učitelem Bartošem se koná v bohutické modlitebně ve čtvrtek 7. července v 13.00 hodin. Pokud nás do Bohutic pojede víc, bude možné při pohřbu také společně zpívat. Domluvíme se po bohoslužbách, hlaste se u bratra kurátora.

-znovu připomínáme, že stavební činnost na faře má být ukončena k 31. 7. 2016 a v prvním srpnovém týdnu budeme faru uklízet. Prosíme už nyní, abyste si, kdo můžete, na tu dobu rezervovali čas i sílu a děkujeme za pochopení. Finanční dary na rekonstrukci přijímá bratr pokladník Vlastimil Fér a příslib půjček sestra Rut Vesecká. Děkujeme za vaši obětavost.

-Protože jsou prázdniny, nekonají se v týdnu žádná setkání, připomínám však, že jsou dva sváteční dny – 5. července si připomínáme památku věrozvěstů Cyrila a Metoděje a 6. července 601. výročí upálení Mistra Jana Husa, za tyto svědky víry a statečné vyznavače děkujme na modlitbách. Spolu s celou společností si také připomínáme jejich význam kulturní.

-Za týden 10. července se sejdeme, dá-li Pán, opět v 8.30 na bohoslužbách zde v kostele.