8. května 2016

Milí bratři a sestry,

Je šestá neděle po Velikonocích zvaná Exaudi – Slyš, Hospodine, když hlasitě volám (Ž 27) a já vás domácí,hosty z kazatelských stanic a všechny další hosty vítám při těchto bohoslužbách.

Dnešního dne složili do rukou br.náměstka seniora Filipa Kellera slib nově zvolení členové staršovstva a k duchovenské práci byla pověřena sestra katechetka Daniela Bednaříková. Všem nově zvoleným presbyterům i sestře Daniele přejeme do práce, která je čeká hodně sil a požehnání od Hospodina a br.far.Kellerovi děkujeme za jeho službu v našem sboru.

Dnes večer v 19.hod. jsme srdečně zváni k nešpornímu shromáždění a ke kruhovému programu ses.Jany Ryšavé-Zpívání kolem stolu.Prosím připravte si píseň,nebo písně,které se vám zvlášť líbí,které se pojí k nějaké vzpomínce,nebo které se už dlouho nezpívaly.

V týdnu se konala pravidelná porada staršovstva – z jednání vybíráme: věnovali jsme se rekonstrukci fary, stavební práce se chýlí ke konci, přesto ještě mnoho úkolů zbývá dořešit a vykonat. Přehled přijatých finančních prostředků a darů, za které jsme velmi vděčni, je na nástěnce. Děkujeme za vaši obětavost a věříme, že i nadále budete na potřeby sboru pamatovat.

-staršovstvo odeslalo žádost sboru o dar JJ ve výši 350 000 Kč

-staršovstvo se zabývalo také pořadem bohoslužeb a umístěním ohlášek v něm a rozhodlo o jejich přesunutí před přímluvnou modlitbu. Tato změna nastane od příští neděle. Čas ukáže, zda toto rozhodnutí je pro shromáždění přijatelné.

-v roce 2018 bude vydán nový zpěvník. Staršovstvo schválilo nácvik nových písní při bohoslužbách.

-koncem měsíce května připravujeme rekonstrukci betonové plochy před kostelem. Práce řidí a datum konání akce určí br.Mirek Šimša. Protože bude potřebí brigádnické pomocí, prosíme již teď,abyste na tuto akci dle svých možností vyčlenili svůj volný čas.

-jednali jsme také o konfirmaci, uskuteční se 5. června, rozhovor staršovstva s konfirmandkami je naplánován na pátek 27. května v 18.00, zváni jsou všichni zájemci

Minulou neděli se naše mládež účastnila jarní školky v Moravské Třebové, kde se sešlo přes 60 mladých lidí, kteří se zabývali tématem hříchu a odpuštění. Mládež vyřizuje pozdravy.

5.včerejšího dne se zúčastnilo několik presbyterů našeho sboru seniorátní presbyterní konference v Brně. Na téma „Křesťanem v dnešním světě „přednášel br.doc. Pavel Hošek z ETF z Prahy.

Týden ve sboru

Středa 9.00 RC Medvídek, ve 13.30 seniorky

15.45 a 16.45 biblické hodiny dětí,ve20.00 kroužek učitelek NŠ v Kruhu

Čtvrtek 15.00 příprava letní ho Blažkova u Sterziků, v 17.00 konfirmační cvičení v Kruhu

Pátek 15.00 RC Medvídek zve děti ke hrám a tvoření na zahradu u Skláren

18.30 zkouška pěveckého sboru

Sobota 9.00 – 12.00 Férová snídaně na podporu spravedlivého obchodu Fair trade a domácích produktů, srdečně vás všechny zveme

-Sbírka darů JJ probíhá po celý květen, děkujeme za vaši obětavost.

-V neděli se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30, na bohoslužbách s VP, budeme slavit Svatodušní svátky.

-Staršovstvo nás všechny zve po bohoslužbách k posezení, rozhovoru a občerstvení do Kruhu.

-Doplněk ohlášek má nyní sestra Daniela Bednaříková.