Dárkování 27. listopadu 2016

ZVEME VÁS NA CHARITATIVNÍ ODPOLEDNE DO EVANGELICKÉHO KOSTELA zvané Dárkování první adventní neděli 27. listopadu v 15.00 hodin. Vystavené dárky budou v evangelickém kostele k prohlédnutí od 14:30 hodin Po úvodním programu můžete vystavené dárky získat za dobrovolný příspěvek, jehož minimální výše bude u výrobku označena a doporučena. Našim tradičním cílem je podpora Adopce na dálku – školné pro Marii Namutebi, žijící v ostrovní části Ugandy a dle množství získaných finančních prostředků podpoříme Denní stacionář sv. Damiána ze Znojma.

Pro charitativní odpoledne budeme přijímat od dobrovolníků rukodělné výrobky (textilní, dřevěné hračky a jiné užitečné předměty, adventní a vánoční dekorace, šperky z korálků a další) a domácí produkty (zavařeniny, sirupy, čaje, sušené ovoce, perníčky, vánoční cukroví, ovoce, zeleninu apod. v dárkovém balení). Příjem dárků v pátek 25. 11. v Kruhu (přilehlý sálek u evangelického kostela) od 9:30 – 11 hod. a od 17 – 19 hod. Přejeme vám mnoho dobrých nápadů a těšíme se na setkání při Dárkování 2016!

 Je tady podzim, blíží se advent a s ním Dárkování

Také se vám zdá, že ten čas nějak rychle letí? Slunce stále ještě krásně hřeje, i když noci a rána jsou už chladná. Dokvétají poslední růže, barvy podzimu jsou den ze dne krásnější. A než se nadějeme, je tady advent – čas nad jiné krásný svým vnitřním naladěním, čas očekávání, čas otevřených srdcí i myslí, čas podaných rukou, plný vzájemného pochopení a sdílení. Čas koncertů i dětských besídek, a v Miroslavi, jak jinak, první adventní neděli čas pro Dárkování.

Letos je charitativní odpoledne v evangelickém kostele zvané Dárkování 27. listopadu. Už jsme si zvykli na akci, která spojuje možnost přispět na dobrou věc, potěšit sebe i své blízké zakoupeným dárkem a při tom se zaposlouchat do pěkné hudby nebo vyslechnout něco zajímavého se vztahem k cílům Dárkování.

Opět si připomeneme, že kdesi daleko v africké Ugandě na těžko dostupných ostrovech Viktoriina jezera, jezera Ukerewe, žije školačka Marie Namutebi. Podporujeme ji pomocí Adopce na dálku už několik let, a tak je víc než pravděpodobné, že název našeho města, Miroslav, jí není cizí. Snad se jí daří. Blíží se konec tamějšího školního roku a Marie se možná obává, jak to bude dál. Bude mít možnost dál chodit do školy a tím mít naději na kvalitnější život a uplatnění v dospělosti? Bude mít na vše, na učebnice, zdravotní péči i obědy? Díky vám, milí přátelé a příznivci Dárkování se Marie bát nemusí. Věřím, že i letos díky Dárkování její školné zabezpečíme. Vím, že řada z vás už má termín Dárkování pevně v paměti, a nejen to. Někteří z vás už jistě připravují něco pěkného nebo dobrého, čím nabídku dárků obohatí.

Náš druhý cíl se nachází kousek od nás. Denní stacionář sv. Damiána má svoje sídlo ve Znojmě na Hradišti. Že o něm nevíte, nebo jen málo? Denní stacionář je pobytové zařízení, které denně od pondělí do pátku v době od 6.30 do 15.30 hodin poskytuje pomoc a podporu dětem, mladistvým i dospělým osobám s mentálním postižením, s kombinovanými vadami a s rysy autismu, lidem ve věku 7 až 64 let. Pracovníci stacionáře jsou nápomocni při zajišťování základních potřeb, zprostředkovávají kontakt se společenským prostředím, udržují i rozvíjejí schopnosti a dovednosti ke zlepšení kvality běžného života, umožňují návrat zpět do přirozeného domácího prostředí. Denní stacionář je určen pro potřebné v celém regionu Znojemska. Jeho služby jsou velmi důležité, to ocení každý, kdo se setkává s těmi, kterým jsou služby určeny, s jejich rodinami i s pracovníky stacionáře. Jako každé zařízení podobného typu, ani ve stacionáři sv. Damiána není prostředků nadbytek, a tak velmi uvítali náš zájem i ochotu podpořit je např. zakoupením výukových pomůcek – konkrétně elektrických varhan –nebo finančně přispět na svozovou službu pro klienty. Věřím, že díky vám se to podaří!

Každoročně se sešlo množství rukodělných výrobků a domácích produktů, doufáme, že tomu tak bude i letos. A jak už bylo mnohokrát řečeno: Dárkování je možnost, jak připravit drobné dárky přítomným, jak si pořídit dárek pro sebe a své nejbližší, jak vydanými penězi obdarovat potřebné, dárkem může být i chvíle hudby, dárkem je i možnost vzájemného sdílení. Jsou to ve své podstatě maličkosti, ve výsledku mnohovrstevnatý dar.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Jménem organizátorů Dárkování Lia Ryšavá