22. října 2017

 Devatenáctá neděle po sv. Trojici

-pozdrav

-v 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích, při nich bude pokřtěna Laura Kroupová, dcera Ivony,roz. Toufarové. Laura je pravnučka sestry Marty Novákové. Celé rodině, zejména však malé Lauře a jejím rodičům vyprošujeme hojnost Božího požehnání.

-nešpor ani Kruh dnes nejsou

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kteří se podílejí na přípravě a průběhu dnešní neděle

-mládež se účastní podzimní školky mládeže ve Svitavách, téma školky je sexualita v bibli

Týden ve sboru

Středa                  9.00                     RC Medvídek

13.30                   seniorky

odpoledne zveme děti na biblické hodiny

Čtvrtek                18.30                   zkouška pěveckého sboru

 

Tento týden mají děti podzimní prázdniny, přejeme jim hodně radosti a pěkných zážitků. Z toho důvodu také nebude v pátek Medvídkova kavárnička ani výtvarná dílna.

 

-stále je možno objednat si kalendář s fotografiemi evangelických kostelů a sbírku meditací s modlitbami

 

-také dnes pokračuje celocírkevní sbírka JTD, děkujeme vám, že na ni pamatujete, stejně jako na potřeby našeho sboru a na salár

 

-v těchto dnech se dožívá osmdesáti let pan farář Bernhard Lübbering z Německa, současně si připomíná také 50 let služby v církvi. Na pana faráře Lübberinga si mnozí z vás jistě vzpomenou, účastnil se od samého začátku práce na ŽH a díky jemu k nám stále jezdí studenti z Recklinghausenu. Blahopřání je možno podepsat při vycházení.

 

– v minulém týdnu byla provedena pracovnicí agentury Sting prohlídka a zahájeno řízení pro prodej litobratřické modlitebny

-žádáme presbytery, aby se po bohoslužbách zdrželi ke krátké poradě

-mám vyřídit pozdravy ses.Jolany Tančincové,kterou v týdnu navštívila ses.kurátorka Lia Ryšavá a také od bratří a sester kazat. stanice Frenštát pod Radhoštěm a br.far.Františka Hrušky,jejichž bohoslužby jsme minulou neděli spolu s Lídou navštívili.

-za týden v neděli 29.10. ve 14.30 se bude konat v Břeclavi instalace faráře Davida Najbrta.

-všechny vás zveme k posezení a občerstvení v Kruhu; v kuchyňce si prosím vyzvedněte zavařovací sklenice přivezené z Blažkova a také zapomenuté dózy a podnosy

-za týden se sejdeme opět v 8.30 při bohoslužbách a připomeneme si Den reformace, bohoslužby budou s VP,připomínám,že příští neděli začíná Středoevropský-zimní čas.