neděle Vzkříšení 16.4. 2017

Dnes je slavný Boží Hod velikonoční, také já vás, sestry a bratří,domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

  1. Sváteční bohoslužby s VP budou dnes také ještě dopoledne v 10. hodin v Moravském Krumlově a odpoledne ve 14. hodin v Troskotovicích. Večerní nešpor ani Kruh dnes již nebudou.
  2. Bratr farář zítra odjíždí na studijní pobyt do Heidelberku, ukončení je 31.července 2017. Přejeme mu radost při studiu, setkání se zajímavými kolegy, načerpání nových sil do další práce ve sboru a Boží ochranu. Po dobu nepřítomnosti br. faráře se obracejte na sestru farářku Martu Sedláčkovou, která byla seniorátním výborem ustanovena administrátorkou sboru a na sestru kurátorku Liu Ryšavou. Kontakty jsou ve sborovém listu, na webových stránkách sboru a budou také na nástěnkách.
  3. Na varhany nás dnes doprovází br. Radek Fér a já mu děkuji za jeho službu,děkuji také Janě Sterzikové za její flétnový introitus a všem zpěváků pěveckého sboru.
  4. Chrámová sbírka dnešní neděle je určena v celé církvi na tzv. Hlavní Dar Lásky JJ, výtěžek pomůže FS ČCE v Horní Krupé při rekonstrukci sborového domu v kaz. stanici Havlíčkův Brod.  Za vaši obětavost velmi děkujeme.
  5. Zítra, tj. v Pondělí velikonoční jsme zváni na bohoslužby, které s mládeží připravuje ses. farářka.
  6. V příštím týdnu se budou konat následující setkání. – ve středu v 9.00  bude setkání RC Medvídek,                                         -biblické hodiny dětí se po dobu nepřítomnosti br.faráře přesouvají na čtvrtek od 16 a 17 hodin a povede je ses. katechetka Daniela Bednaříková, ve  čtvrtek  v 18.hod. bude také konfirmační cvičení a v 18.30 zkouška zpěvu,                          – v pátek v15.30 bude Medvídkova výtvarná dílna,                                               -v sobotu v  19.00 hod má  schůzku mládež,
  7. připomínám ještě,že mládež dnes odpoledne zve na volejbal,
  8. V uplynulém týdnu se konala porada staršovstva, v ohláškách má být sděleno:        stavební komise vyhlašuje brigádu na rozebírání  zdi u horní brány na 20.5.více inf.u Mirka Šimši.                                                                                          -přípravná schůzka na Férovou snídani se koná 4.5., pod vedením ses. Evy Ryšavé                                                                                                            -staršovstvo děkuje ses. Ivě Ryšavé za péči o sborový web a jeho aktualizaci a prosí ji, aby v této činnosti pokračoval                                                          -staršovstvo se domnívá, že funkci dveřníka nemusí konat jen presbyteři, kdo byl ochoten takto sboru pomoci, přihlaste se u ses. Evy Ryšavé.

Přeji Vám požehnané velikonoční svátky.