1. října 2017 – neděle Díkčinění

 

-pozdrav

-bohoslužby s vysluhování VP jsou také v 10.00 v Litobratřicích a v 14.00 vTroskotovicích

-Chléb k VP upekly děti s učitelkami NŠ, také vyzdobily kostel, děkujeme jim za to. Výzdoba nám má připomenout nejen letošní úrodu, za niž jsme vděčni, ale také za vše, co jsme z ruky Boží v letošním roce směli přijmout.

-dnes vás zveme do Kruhu k rozhovoru o změně názvu naší církve. Podnět k rozpravě na toto téma rozeslala Ústřední církevní kancelář ČCE s prosbou, aby se členové sborů nad ním zamysleli, své názory předali konventu, ten pak synodu k rozhodnutí. Začátek je tentokrát už v 16.00 hodin.

-dnes nás na varhany doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kteří se na průběhu bohoslužeb v našem kostele i v kazatelských stanicích podílejí

-bratr farář navštívil Mirandii, středisko Diakonie ČCE v Brumovicích a vyřizuje mnoho pozdravů. Klienti i pečovatelé se těší, že nás navštíví při Dárkování. Připomínám termín Dárkování – 3.12., nezapomeňte na přípravu.

-v minulém týdnu pracovali v našem kostele varhanáři, pánové Eliáš a Poukar. Varhany nejen naladili, ale také provedli drobné opravy. Za naladění varhan sbor zaplatí ………..Kč, děkujeme znovu vám všem, kteří jste během léta na mimořádnou sbírku pamatovali. Bratru Radku Férovi děkujeme za veškeré zařizování kolem této akce a manželům Šimšovým za ubytování varhanářů.

-ještě další poděkování ráda vyslovuji: bratr Jiří Uhřík s bratrem farářem přivezli satré cihly z Václavova a vybudovali zeď mezi farským dvorem a sousedem Rindrem. Moc děkujeme také za zapůjčení lešení bratru Martinovi Ryšavému.

Týden ve sboru

Úterý                    9.00                     setkání maminek s dětmi a farářem u Sedláčků

                            19.00                   pravidelná porada staršovstva

Středa                  9.00                     RC Medvídek

odpoledne biblické hodiny dětí a v 18. 00 je konfirmační cvičení

20.00                   kroužek učitelek NŠ

Čtvrtek                17.30                   Brožkovi přivezou do Skláren zeleninu, objednávkový list je na nástěnce

18.00                  konfirmační cvičení

Pátek                    19.00                   první setkání pěveckého sboru po prázdninách v Kruhu. Do pěveckého kroužku jsou zváni všichni zájemci o sborový zpěv, stávající členové rádi mezi sebou přivítají nové zpěváky.

-Sbírka dnešní neděle Díkčinění je celocírkevní a je určena na sociální a charitativní pomoc církve. Dary vděčnosti při VP můžete vkládat do zvláštní pokladničky, nebo bratru pokladníkovi.

Od příští neděle do konce října bude zvláštní pokladnice určena na celocírkevní sbírku zvanou Jubilejní toleranční dar. Děkujeme vám, že svými dary pamatujete na sbor, církev i její službu potřebným. Vaší obětavosti si vážíme.

Zveme vás na osvěžení ke kávě a čaji do Kruhu.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, opět v 8.30 v našem kostele.