11. února 2018

Ohlášky v PDF

Ohlášky na neděli 11. února 2018

Neděle Estomihi  před Popeleční středou – Masopustní neděle

Pozdrav

Bohoslužby v Bohuticích jsou dnes v 10.00

Nešpor ani kruh dnes nejsou. Hudba našich domovů je přesunuta na 11.března.

Na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme také všem, kdo se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v Miroslavi i v Bohuticích.

V pondělí jsme se dověděli smutnou zprávu, ve věku 92 let zemřel bratra farář Gerhard Lerchner, dlouholetý přítel našeho sboru. Spolu s manželkou nás navštěvovali od roku 1964 a s mnohými z nás byli ve velmi úzkém osobním přátelství. Pohřeb bratra faráře se konal v Německu v Chemnitz-Glösa. Za náš sbor se zúčastnil bratr farář David Sedláček, bratr Erik Schwarzbach a spolu s nimi sestra Jana Kašparová. Velmi děkujeme, že vypravili na dalekou cestou za nás všechny, vážíme si toho.

V úterý 6. února se konala pravidelná porada staršovstva:

Presbyteři jednali o finančních i hospodářských záležitostech sboru, určili jsme termín VSS (11.3.) a rozhodli jsme zakoupit co nejdříve jeden pár sluchátek do kostela a po vyzkoušení přikoupit další a vyslovili jsme souhlas s konáním rodinných setkání v Kruhu, prosíme, abyste svůj zájem a termín vždy dopředu oznámili. Zejména se věnovali přípravě postního a velikonočního období. V době postu každý pátek (16. 2. – 30. 3. včetně) se budou konat páteční ztišení se zpěvy z Taizé nazvané Zastav se na chvíli, začátek je v 18.00, na Velký pátek v 18.30. Na tato setkání vás srdečně zveme. Staršovstvo zahájilo rozhovor o možnosti slavit a vysluhovat VP celému sboru, tedy i rodinám s dětmi. Během postu bude zahájena katecheze dětí i dospělých a také rozhovory a vzdělávání dalších členů sboru. Na jejich základě staršovstvo doporučí, jak v dále postupovat. Hovořili jsme také o potřebě pastoračních návštěv nejen během postního období u členů sboru, kteří se již nemohou účastnit společných bohoslužeb. Bratr farář se sestrou kurátorkou budou domlouvat termíny, o nichž budete vždy informováni; kdo by měl zájem může domácích bohoslužeb s VP účastnit, také prosíme, abyste informovali bratra faráře o zájemcích o rodinné bohoslužby.

Týden ve sboru

Úterý 18.00 konfirmační cvičení

Středa 9.00 RC Medvídek

13.30 seniorky

20.00 kroužek učitelek NŠ

Odpoledne biblické hodiny dětí

Čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé

18.30 zkouška pěveckého sboru

Pátek 9.00 Medvídkova kavárnička

18.00 ztišení se zpěvy z Taizé

19.00 zkouška flétnového souboru

20.00 setkání střední generace u Sedláčků

Sobota 19.00 mládež

V sobotu 17. února se v Brně I koná setkání kurátorů a místokurátorů, za náš sbor se zúčastní kurátorka Lia Ryšavá a místokurátorka Jarmila Šimšová.

Po bohoslužbách jsme zváni na posezení a občerstvení do Kruhu, kde je také k nahlédnutí kondolenční dopis rodině Lerchnerově.

Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 na bohoslužbách v našem kostele a v 17.00 v presbyterně při promítání dokumentárního filmu o neslyšících.