20. května 2018

 Svatodušní neděle

-přivítání

-dnes a zítra slavíme Svatodušní svátky, v 10.00 budou bohoslužby v Moravském Krumlově také s vysluhováním VP a zítra, na Pondělí svatodušní, se sejdeme v našem kostele v 19.00 k bohoslužbám

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkuji také všem, kteří se podílejí na přípravě bohoslužeb v Miroslavi i v Moravském Krumlově

-minulý víkend byl plný mimořádných událostí – v sobotu jsme se sešli, abychom při Férové snídani podpořili spravedlivý obchod ve světě i domácí produkci, za prodej textilních nákupních sáčků, domácích mýdel a medu jsme dostali 1500 Kč, věnovali jsme je na výsadbu stromů v zemích, které podporuje organizace Člověk v tísni.  V sobotu byla zahájena stavba skladiště, v neděli odpoledne byl koncert norského mužského pěveckého sboru. Děkuji všem za přípravu, podporu, za pracovní nasazení. Velmi si toho vážím. Ve čtvrtek si RC Medvídek připomnělo 8 let svého trvání slavností, která vyvrcholila divadlem pro děti. Také za podporu RC vám děkujeme.

-Mládež připravila víkendové setkání pro děti z NŠ. Věříme, že děti byly nadšené a mládeži velmi děkujeme. Těší nás, že se věnují nejmladší generaci sboru, je to činnost nejen pro tuto chvíli, ale i pro budoucnost sboru.

Týden ve sboru

Středa                                    9.00                                        RC Medvídek

13.30                                      seniorky

Biblické hodiny dětí

Čtvrtek                                   20.00 na faře                          seminář – setkání maminek i tatínků při                                                                                                      hlubším a klidnějším zkoumání biblických a                                                                                                teologických temat

Čtvrtek                                   18.30                                      zkouška pěveckého sboru

Pátek                                      9.00                                        Medvídkova kavárnička

V pátek 25. 5. se v našem sboru uskuteční Noc kostelů, srdečně vás zvu do kostela, zahájení je v 19.30. Při letošní Noci kostelů se chceme věnovat našemu sboru i církvi, zazpívat písně ze starých zpěvníků, zazní naše varhany, připomeneme si, co je pro naši církev a sbor podstatné. Těší nás, že v závěru večera nás přijdou pozdravit i bratři a sestry z katolické farnosti. Těšíme se na společně prožité chvíle. Přípravu občerstvení má na starosti sestra Jarmila Šimšová, prosím ochotné sestry, aby se s ní dnes domluvily.

-Dostali jsme pozvání na koncert do Znojma, koná se dnes v 16.00; Mašovický pěvecký sbor nás zve na koncert příští neděli – pozvánky jsou na nástěnce.

-3. června jsme zváni do Brna do Blahoslavova domu na seniorátní neděli, program je připraven pro děti i dospělé a je věnován 100. výročí církve. Kdo máte možnost, zúčastnit se, neváhejte. Pozvánka je na nástěnce. Na oběd – bagetu, nebo polévku – je nutno přihlásit se, rádi vám poradíme po bohoslužbách.

-Stavba skladiště pokračovala i v týdnu, o práci v příštích dnech se ochotní bratři dovědí po bohoslužbách při poradě s bratrem Mirkem Šimšou, děkujeme vám za velkou pomoc a věříme, že ochotných rukou bude dost

-vyřizuji pozdravy celému sboru od sestry Evy Tomáškové

-dnešní sbírka je celocírkevní a je věnována na práci Diakonie. Dary vděčnosti při VP můžete vkládat do kazety na stolečku. Zvláštní pokladnička-kostelíček je stále k dispozici pro dary JJ, sbírka trvá až do konce května.  Pamatujte prosím na všechny sbírky štědře, děkujeme vám.

Po bohoslužbách jsme zváni na osvěžení do Kruhu.

Zítra, na Svatodušní pondělí, se sejdeme v 19.00 na bohoslužbách, za týden, dá-li Pán, opět v 8.30 hodin.