21. října 2018

neděle po svaté Trojici

-přivítání hostů ze Spremberka, i domácích

-na varhany nás doprovází sestra Jana Ryšavá, děkuji také všem, kdo se podílejí na průběhu a přípravě bohoslužeb v Miroslavi i v kazatelské stanici

-dnes ve 14.00 jsou bohoslužby v Moravském Krumlově

-s našimi hosty slavíme s radostí i vděčností společné bohoslužby s vysluhováním Večeře Páně a chceme s nimi prožít celou neděli. Zvu vás tedy nejen jako každou neděli k posezení v Kruhu hned po bohoslužbách, ale také ke sborovému odpoledni s pestrým programem, začátek je v 15.00 a zváni jsou všichni. Jazykové bariéry se neobávejte, budeme nápomocni, a ne ke všemu bude jazyk zapotřebí.

Děkuji velmi všem, kdo na dnešní neděli připravili pohoštění a děkuji také hostitelům. S našimi hosty budeme na židovském hřbitově od pondělí do středy, vždy dopoledne. Srdečně zveme, přijďte nás pozdravit a podívat se.

-na začátku října zemřel v Brně pan Milan Tručka, člen našeho sboru. Pamatujte na něj prosím v dobrém.

-mládež se o tomto víkendu účastní podzimní seniorátní školky v Boskovicích, téma je o víře a je přihlášeno více jak sto mladých bratří a sester.

Týden ve sboru

Středa            9.00                RC Medvídek

13.30              seniorky

Ve středu nebudou biblické hodiny dětí, ani konfirmační cvičení. Bratr farář zastupuje naši církev na slavnostním zasedání k výročí reformace ve Vídni.

Čtvrtek                       18.30              zkouška pěveckého sboru

Pátek                          9.00                Medvídkova kavárnička

Sobota                       19.00              setkání mládeže

-chrámová sbírka z minulé neděle byla odeslána na fond solidarity sborů ve výši 1972 Kč. Děkujeme vám.

-dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru. Stále můžete vkládat své dary do pokladničky-kostelíčka na Jubilejní toleranční dar. Sbírku ukončíme příští neděli 28. 10. 2018.  Příští neděli vykonáme celocírkevní sbírku na charitativní a sociální pomoc. Děkujeme za vaši obětavost.

-nabízíme vám jako každý rok dárky z Rolničky a kalendář s fotografiemi evangelických kostelů. Zájemci, zapište se prosím do objednávkových archů.

-bratr farář Martin Horák z Brna nás informoval o devoleperském záměru vybudovat v zahradách za Blahoslavovým domem mrakodrap o výšce 95 m. Nejen členové sboru a obyvatelé okolních domů, jichž se záměr bezprostředně týká, ale také mnoho dalších se záměrem nesouhlasí a podepisují petici, kterou nám bratr farář Horák zaslal s prosbou o podporu. Chcete-li můžete se připojit svým podpisem při vycházení.

-již nyní vás zvu na biblické hodiny pro dospělé, které začnou 1. listopadu v 9.30 hodin

-připomínám také, že první adventní neděli 2.12. bude Dárkování, těšíme se na vaše nápadité dárky, je nejvyšší čas na přípravu. Zván je samozřejmě každý i se svými přáteli.

-Příští neděli se sejdeme, dá-li Pán, opět v 8.30 na bohoslužbách v našem kostele.